6 Mar

Sticka med bambu

sticka

Sticka små söta tossor till den nyfödda av vårt nya garn Bambino (35kr/st). Garnet är gjort av 50% bomull och 50% bambu som vi tror kommer att komma stort i textilbranschen inom ett par år. 

Bambu växer snabbt och naturligt utan bekämpningsmedel, ogräsmedel eller gödningsmedel. Materialet är 100% nedbrytningsbart och känns ungefär som silke, väldigt lent och härligt. Perfekt att sticka små söta strumpor av!

/Alexandra

24 Feb

Sy ett draperi

DSC_2452 (2)Med textilier kan du enkelt gömma undan stöket. Montera en gardinspiral i hyllan, våningssängen eller under bordet så blir det en koja. Sy sedan ett enkelt draperi med kanal upptill så kan ni enkelt dra fram och tillbaka draperiet.

Hur man syr ett draperi?

1. Mät upp hur mycket tyg som behövs. Tänk på att ta till extra, för kanalen ca 10 cm som du ska sy upptill och extra tyg för att kunna fålla nertill. Ta till extra sömsmån ca 2-3 cm.
2. Besök din närmsta tygaffär och välj ut ett fint tyg!
3. Ta fram symaskinen och fålla kanterna. Upptill syr du en kanal där gardinspiralen ska träs in. Nertill viker du tyget och syr en raksöm.
4. Nu är du klar!

Våra mönstrade bomullstyger passar perfekt till draperier i barnrummet. Just nu har vi dessutom 20% rabatt på ALLA Mönstrade Bomullstyger, som är lätta att arbeta med. Erbjudandet gäller endast tills på söndag 26/2, i butik och online på www.ohlssonstyger.se

Ha så kul vid symaskinen!
/Alexandra

22 Feb

Sy mjuka sängkläder i ren bomull

barnrum1
Det är superenkelt att sy sängkläder till barnsängen, speciellt om du väljer ett bomullstyg som är lätt att arbeta med. Passa på att hitta ett fint tyg till dina nya sängkläder nu när vi har 20% rabatt på mönstrade bomullstyger (gäller t o m 170226)

SY ETT PÅSLAKAN

1. Medan det tvättade bomullstyget torkas mäter du upp hur stort täcket behöver vara. T.ex. ett täcke för spjälsäng har måtten 110×125 cm, och ett vanligt täcke är oftast 150x200cm.

2.Mät och kolla om du behöver mönsterpassa. Klipp ut två lika stora delar i tyget. Lägg till 2-3 centimeter för att fålla in kanterna. Nåla ihop tygbitarna.

3. Nu är det dags att fålla kanterna innan du syr ihop delarna räta mot räta. Tänk på att lämna två hål upptill och ett stort längst ner, så att du kan få in täcket.

4. Vänd ut och in och påslakanet är klart!

SY ETT ÖRNGOTT

1. Kudden avgör hur stort örngottet ska vara. Tänk på att tygstycket du klipper ut ska vara 2,5 gånger kuddens längd och så lite extra sömsmån.

2. Sicksacka runt tyget och fålla tygets kortsidor.

3. Nu viker du tyget omlott så att det bildas en öppning på kuddens baksida.

4. Sy ihop kortsidorna och vips har du ett örngott!

sangkladerMixa och matcha örngott och påslakan för en personlig twist!

Här kan du hitta ditt favorittyg!

/Alexandra

16 Jan

Mixa och matcha!

mixaomatcha
Testa dig fram genom att mixa och matcha olika trikåtyger för en rolig twist på dina plagg! Här har vi matchat nyheterna Trikå Paralellogram med Trikå Luminous Lightning, det blev ett lekfullt och maffigt resultat.

Önskar du en mer lugn matchning måste vi tipsa om dessa ljuvliga mönster i mjuk och stretchig trikå. De är alldeles nya i tygaffärerna och finns även på webben. dsc_17991
Hos oss på Ohlssons Tyger hittar du allt som behövs för att sy i mjuk och stretchig trikå. Allt från rundstickad muddväv, enfärgad och randig, till trikåsnedslå i regnbågens alla färger och den smarta jerseynålen. Här hittar du tvillingnål för elastiska tyger, om det behövs.

Ha så kul vid symaskinen!
/Alexandra

 

14 Dec

Välkommen till världen-present!

dsc_1041Att sy till barn är otroligt populärt och många av våra kunder syr babynest till sina eller andras småttingar. Det finns mängder av bra beskrivningar på hur du går tillväga för att sy ett Babynest ute på nätet och det är faktiskt enklare än man kan tro!dsc_1039
Jag sydde detta till ett par kompisar som väntar sitt andra barn och det känns som en perfekt ”Välkommen till världen”-present. Söt, funktionell och med deras personliga stil! Det är det fina med att sy själv, du kan välja bland alla fantastiska tyger och hitta något som passar perfekt!
babynest-2Jag valde att använda två olika bomullstyger och en läcker snedslå med leopardmönster som accent. Jag gjorde också nästet lite lägre i bakkant för att det inte ska bli för varmt kring huvudet och satte rejält med fyllning i sidorna för extra mys!
dsc_1033Till babynestet använde jag:
1m tyg till insidan
1m tyg till utsidan
3m snedslå
3m anoraksnodd
Vadd till botten
Kuddstopp till sidorna. Du kan använda vadden till sidorna också, men kuddstopp är lite lättare att forma.

Beskrivning hittar du bl.a här på Tygbloggen!

/Therese

30 Maj

Vi laddar för fotbollsfest!

FotbollsfestNu har nedräkningen inför Fotbolls EM startat! Den 10/6 invigs EM och Sverige spelar sin första match den 13/6.

Vi har börjat fotbollsfesten i vår webbshop med en ny serie mjuka trikåtyger! Den här serien är unik för vår webbshop och finns endast att beställa på www.ohlssonstyger.se (ej i butik). Förutom fotbollar finns även mönster med rävar, bilar, kamouflage, sagofigurer m.m.

Här kan du beställa webbens nya Trikåtyger!

/Alexandra

13 Maj

Vi hjälper dig så gärna!

trad
Vi hjälper dig gärna att hitta rätt tråd till ditt nya tyg! Nu finns även den möjligheten i vår webbshop. Vill du ha en matchande tråd till tyget du valt? Här kan du be personalen att plocka ut en tråd som passar!

Den här möjligheten är toppen nu i helgen när vi har ett kanonpris på mönstrad Barntrikå! Vi ger 20% rabatt på mjuk och stretchig trikå med lekfulla mönster t o m söndag 15/5 i butik och på www.ohlssonstyger.se
Barntrika2Barntrika3Barntrika1
Sortimentet kan variera, men erbjudandet 20% på mönstrad barntrikå gäller så långt lagret räcker i alla butiker och i vår webbshop där trikå är en bästsäljare!

Trevlig helg!
/Alexandra

1 Maj

När du syr i trikå

Trika1 trika2
Vi har många bra tillbehör till dig som älskar att sy i mjuk och stretchig trikå, som finns här. Allt från rundstickad muddväv (enfärgad och randig) till snedslå i regnbågens alla färger!

Muddväv är ett elastiskt tyg som passar till halsringningen, ärm- och byxslut. Det kan också bli en fin dekoration som t.ex. synliga fickor på byxorna eller tröjan. Av Muddväv kan man även sy en enkel tubtopp eller tubkjol! Här finns Muddväv!

Snedslå är väldigt töjbart och passar bra att kanta trikåplaggen med! Här finns Trikåsnedslå!

Sist vill vi tipsa om att välja rätt nål till symaskinen när du ska sy i trikå! Välj alltid Jerseynålen, som du hittar här. Här finns tvillingnålen!

Ha en trevlig söndag!

/Alexandra

27 Apr

Mjukt sweatshirt-tyg

Jogging1080x1080
Mjukt sweatshirt-tyg till sköna tröjor, byxor och sommarjackor! De gulliga pandorna finns endast online på www.ohlssonstyger.se

Jag har ett starkt minne från barndomen om en ny huvtröja i sweatshirt-tyg. Sydd av  mjukt sweatshirt-tyg i bomull med flossad baksida. Det är just insidan av tröjan jag minns, hur skönt baksidan av tyget var. Tröjan blev en favorit! När jag nu tar i våra nya tyger i samma kvalitet minns jag exakt hur gosigt det var att dra på mig den favorittröjan när jag var liten!

Om du också vill skapa minnen och sy i mjuk och skön sweatshirt-tyg, eller jogging som det också heter, hittar du mönstrad och enfärgad jogging här.

Ha en härlig onsdag!
/Alexandra

23 Apr

Påfyllt med Lillestoff

Raven
Nu har vi äntligen fyllt på med GOTS-märkta Trikåtyger i nya mönster från Lillestoff i vår webbshop! Det finns ganska tuffa mönster med vargar på rad, skateboards och graffiti men också origami uppe bland molnen, pigga ödlor och snabba taxar!

Med GOTS-märkta tyger menas tyger av ekologiskt odlade textilfibrer och ekologiskt färgning och den omfattar såväl ekologiska som sociala krav. Efterfrågan på GOTS-märkta tyger är stor och det känns därför väldigt roligt med nya mönster från det populära varumärket Lillestoff. Vi har ett fint samarbete!

Här kan du kika på våra GOTS-märkta Trikåtyger!
/Alexandra