10 May

Inspirera mera!

Man kan tycka vad man vill om den digitala värld som exploderat och de sociala medier som blivit en stor del av våra liv. Men för kreativa själar som oss är det perfekt! Vi vill ha all inspiration vi kan få. Till exempel som Instagram, det finns så många roliga idéer och tips där som man både kan utnyttja och dela med sig av!

Vi gillar Instagram för det är ett sätt för oss att se hur NI använder våra tyger och vad ni skapar för vackra ting. Ni inspirerar oss varje dag med roliga idéer och tips. Det finns mycket man kan göra själv istället för att köpa. Ni lyckas göra vackra syprojekt till era garderober, barn och ert hem! Därför älskar vi när ni delar med er av detta! Använd gärna vår hashtag #ohlssonstyger på Instagram och inspirera mera!

hashtag1 blogg1

5 Jun

Elegant brudklänning i Täby

bild 1
bild 3
bild 2
Denna eleganta brudklänning är nålad för fri hand av vackra brudklänningstyger från Ohlssons Tyger i Täby Centrum!

Vi vill gärna tipsa om några saker som är bra att tänka på när det gäller brudklänningen! Förvara den fritt hängande och fluffa gärna upp kjolen. När du ska ta på dig den gör du det genom att stiga i den utan skor och när du ska sätta dig lyft gärna kjolen bak så att den inte sträcks för mycket. Gå gärna in klänningen hemma!

Just nu har vi 25% rabatt på exklusiva Brudspetsar, dessa finns bland annat i Täby Centrum (gäller t o m 21/6)! Samt att vår webbshop har dessa i sitt sortiment som du hittar här.

Mvh
Alexandra

4 Jun

SYPROJEKTET – Julias brudklänningar

Hej alla fina!

Nu kommer mitt sista inlägg för den här gången! Ni som följt mig på min resa vet att jag har sytt och designat tre klänningar till mitt examensarbete.

Jag har just avslutat min utbildning och jag kan äntligen kalla mig för examinerad Visual Merchandiser.

Nu tror jag ni varit sugna på att se slutresultatet på mina klänningar ett tag och här kommer dom!
Slide6
Slide4

Slide5Sköt om er och fortsätt låta kreativiteten flöda!
Kramar Julia

Instagram: @madebyjuliah

27 May

Färgen rosa

image1
I Linköping inspirerar personalen med chiffong, microsatin och paljetter inför sommarens bröllop och fester!

Det är något med färgen rosa. Den ber inte om ursäkt för sig utan vågar ta plats samtidigt som det är en elegant färg!

/Alexandra

22 May

Det perfekta sommartyget

IMG_0692DSC_2426Skärmavbild 2015-05-22 kl. 11.27.41DSC_2300
Letar du efter det perfekt tunna sommartyget? Då måste jag tipsa om att vi har extrapris på mönstrad Viscose, som är ett tunt tyg med vackert fall!

Tygerna passar perfekt att sy blusar, klänningar, kimonos (här finns ett mönster), tunna sjalar att lägga över axlarna på sommarens bröllop, tunika m.m.

Kom ihåg att köpa en Microtexnål som ger bäst resultat när du ska sy i ett så tunt tyg som Viscose! Det är ju materialet som styr när man ska välja symaskinsnål!

/Alexandra

5 May

Brudklänningstyger


Vi har exklusiva tyger till din brudklänning! Den här klänningen är nålad för fri hand utan mönster av Duchesse, Microsatin och Italiensk spets! Allt finns att beställa från www.ohlssonstyger.se

För inspiration följ Julia här på www.tygbloggen.se I vår syr hon två brudklänningar och en brudtärneklänning som examensprojekt!

/Alexandra

30 Apr

SYPROJEKTET – Julia syr bröllopsklänningar

Hej alla tygbloggens läsare!

Idag tänkte jag gästblogga lite här! Mitt namn är Julia och jag jobbar i Skellefteå-butiken. De senaste två åren har jag dock pluggat och i juni kan jag kalla mig för Visual Merchandiser (dekoratör).

Anledningen till att jag tänkte blogga lite här är för att jag håller på med mitt examensarbete där jag håller på att sy två brudklänningar och en brudtärneklänning och jag har 120 h på mig!

Självklart ville jag att ni skulle följa med på min resa och såklart så kommer alla tyger från Ohlssons Tyger!

Kram Julia

Följ Julia på Instagram @madebyjuliah

30 Mar

Sy vårens festklänning


Nu börjar det bli dags att tänka på vårens fester, bröllop och baler! Redan nu har många av våra kunder börjat känna på våra mer festliga tyger! Ska det vara mönstrat eller enfärgat? Blir det en lång eller kort klänning? En bar rygg? Breda eller smala axelband!

Besök gärna våra butiker där du kan känna på tygerna och se om det passar för klänningen du planerar att sy! Det går också bra att beställa hem tygprover utan kostnad, kika på våra mer festliga tyger här och beställ proverna här.

Om du vill snabbsy en matchande slips hittar du Karins beskrivning här!

/Alexandra

19 Jul

Julia inspirerar


Bröllopsinspiration från vår butik i Skellefteå där Julia, som har gjort den tjusiga klänningen, jobbar!

Här kan du kika på våra brudklänningstyger!

/Alexandra

19 May

Slå in presenten i tyg


Presentpappret gick sönder så jag bestämde mig för att slå in bröllopspresenten i tyg som mina vänner skulle kunna återanvända i mindre syprojekt!

Jag valde vår nya Dukväv, en svarvit prickig, och två sorters band. Ett bredare svart och ett tunnare grått. Det blev ursnyggt!

Ett perfekt tillfälle att slå in presenter i tyg i stället för papper, som sällan går att använda igen, måste ju vara när man ger bort något till en som gillar att sy och pyssla. Tyget kan användas igen i mindre syprojekt!

/Alexandra