17 May

Gardiner som tål väder och vind!

IMG_4790
Sy gardiner av uteväv. Perfekt till uteplatsen!

IMG_4797 IMG_4762
Du behöver: Uteväv, tråd 456, veckband, fingerkrokar och takskenor

IMG_4750 IMG_4751
Börja med att sy in kanterna på tyget.

IMG_4756
Nåla fast veckbandet –

IMG_4759
och sy fast i överkanten, kant i kant. Här kan man sedan hänga upp gardinen innan man fållar nederkanten. Sätt markeingsnålar efter golvet på gardinen för att få exakt mått. Detta tipset kan man använda sig av om man tex bor i ett gammalt hus med sena golv/tak. vet du ditt mått är det bara att fortsätta sy och sedan hänga upp allt när det är klart!

IMG_4786 IMG_4787
Jag har matchat uteväven med linnegardiner från Rode Home. Mattan hittar du här. Det gröna kuddfodralet är också gjort i uteväv och finns här. Det beiga kuddfodralet hittar du här och kuddfodralet med blad finns här.

Just nu är det erbjudande på uteväven och den kostar 99:-/m t.o.m. 30/5!
HÄR kan du se all uteväv.

/Alex

 

20 Nov

Hemmets viktigaste rum – sovrummet

Visst kan det vara så att köket är hemmets hjärta, men sovrummet är minst lika viktigt. Det är en plats för avkoppling och återhämtning och till för bara dig. Vårt bästa tips för att få till det där drömmigt mysiga sovrummet är såklart textilier!

Självklart är det sängen som har den mest centrala rollen i sovrummet och också det bästa verktyget för att skapa den ultimata mysfaktorn. Genom att använda lager på lager av sängkläder, överkast, plädar och kuddfodral i olika storlekar skapar du ett riktigt ombonat sovrum. Bäddningen i morgonrushen tar heller ingen tid då den slarviga känslan är som trendigast nu!

Unna dig själv eller någon du bryr dig om lite extra kärlek och omtanke lagom till vintern, då vi behöver vilan som mest. 

DSC_3177igDSC_3185ig

DSC_3027ig

DSC_3117ig

 

DSC_3183ig

 

18 Oct

Älska sammet!

Sammet är verkligen på tapeten (och möblerna, gardinerna, kuddarna, sänggavlarna, överkasten..) just nu! Det exklusiva materialet har toppat trendlistorna en lång period och det är lätt en av höstens hetaste textilier. Inte så konstigt tycker vi då sammet riktigt utstrålar lyx och elegans och har egenskapen att lyfta ett helt rum genom bara några ynka detaljer.

Låt en enkel möbel eller ett kuddfodral få tala för sig själv, eller ta i ordentligt med textilierna och låt nyanser gå ton i ton för en riktigt dramatisk inredning. Oavsett vad som faller dig i smaken eller passar in i just ditt hem, så gör sammet det där lilla extra i rummet. Med sina skiftande färger och magiska sätt att leka med ljuset gör sammeten inredningen mer levande!

henry1 henry2 henry4 henry3

15 Oct

Lek och bus i barnrummet!

DSC_1079ig DSC_1103ig DSC_1154ig

Inredningen i barnens rum ska bjuda in till lek, bus och kreativitet men samtidigt vara en trygg oas med plats för vila. Det ska rymma allt mellan lek, läxläsning, återhämtning och kläder och därför är förvaring A och O, men på andra plats kommer ändå textilier!

Självklart är det barnet som kommer vara i rummet mest, så att inreda efter sitt eget tycke och smak är inte alltid det bästa. Mitt tips är att låta barnet själv välja ett färgtema att utgå ifrån och sedan släpper ni lös kreativiteten med lekfulla detaljer och mjuka textiler. Det skapar en helhetskänsla och tillsammans får ni ett mer sammanhängande och lugnt resultat.

Spana in våra barnrumsfavoriter HÄR!

/Olivia

12 Jun

Sätt spetskant på tillvaron!

DSC_6857fb

Visst kommer alltid sommaren så plötsligt varje år? Från huttrandet i busskuren under regniga vårmornar till att helt plötsligt kunna cykla utan jacka!

Mitt bästa sätt att välkomna sommaren är att byta mina tunga sammetsgardiner mot tunna, skira gardiner som släpper in mycket ljus. Genom vackra spetsmönster skiner solen in på ett helt otroligt sätt i mitt lilla kök.

Tips! Köp någon extra meter när du väl är igång och släng som duk över bordet på balkongen! Eftersom spetsen är så tunn gör det inget om den skulle bli lite blöt, det torkar ändå så fort.

/Olivia

24 Apr

Tips, tips, tips!

Drömmer vi inte alla om den där magiska takhöjden och stora ljusa fönster? Vi har knepet! Genom att hänga dina gardiner uppe i taket istället för direkt ovanför fönstret skapar du en illusion av ett högre tak. Och om du har möjlighet, täck då inte gardinen över fönstret utan låt den hänga vid sidan längs med väggen, då släpper du in så mycket ljus som möjligt. Superenkelt och så snyggt!

Här nedan kan du se hur det ser ut vid upphängning av gardin i tak. Allt du behöver är:
Takskena
Öglekrokar

Sedan är det bara att välja om du vill ha sammetslyx, genomskinligt med fint ljusinsläpp, mörkläggning eller mönster som lyfter hela rummet!

henrytak

nyagardiner

 

 

 

 

 

/Olivia

 

10 Apr

Sammet är här för att stanna!

chloe1 chloe2 chloe3

Sammet har hängt med länge men nu har det verkligen blommat ut och alla vill helst klä in sina hem i det eleganta, lyxiga och mjuka materialet. Tänk att tekniken för att väva sammet är mer än 800 år gammal!

Det är verkligen en speciell känsla med materialet. Det har ett fint fall som passar lika bra att hänga upp, klä på möbler eller varför inte sy en snygg kostym! Eftersom tyget har en tät, kort lugg skapar det på så sätt vackra effekter från olika vinklar och i olika ljus!

Det som är nytt är att det även finns krossad sammet! Detta skapar ännu mer effekt i tyget och kan ge möbeln, klädesplagget eller gardinen en levande look! Riktigt kul att bryta av dina vita väggar, soffa eller säng med! Krossad sammet i massor av fina färger hittar du här!

/Greta

8 Apr

Det börjar bli riktig vår!

Solen skiner nu längre och det känns som att dagen har fler timmar! Visst hinner man med mycket mer på kvällarna? Och med solljuset som skiner in så fint genom fönstren kommer också känslan av att ha vår och ljust inomhus. För skinande fönster, ljusa gardiner och pastellfärgade kuddar möter solens strålar på ett ypperligt sätt!

För att få en vårig och ljus känsla i hemmet tipsar vi om våra skira Gardiner och färgglada Kuddfodral. En ljus uppfräschning och lite förändring tror vi ger mer energi och glädje för alla i hemmet! Här hittar ni Vårens nyheter hos oss!

skiragardinerblogg

 

 

vårigakuddar/Greta

6 Apr

Släpp in solljuset!

FullSizeRender

Möt solen med mönster! Förnya rummet och skapa vackra effekter i fönstret. Passa på i helgen när vi har 20% på Färdigsydda Mönstrade Gardiner! Gäller tom söndag 9/4.

/Olivia

27 Mar

Äntligen tillbaka!

Vår populära sammet Henry är precis uppackad i hyllorna, nu även i vårens färgglada palett. Fyll hemmets alla rum med vacker mjuk exklusiv sammet!

Henry är dessutom möbelklassad med hela 40.000 MD. Finns som både kuddfodral, färdigsydda gardiner och metervara.

DSC_3987

DSC_3994

 

 

 

/Olivia