12 Jun

Sätt spetskant på tillvaron!

DSC_6857fb

Visst kommer alltid sommaren så plötsligt varje år? Från huttrandet i busskuren under regniga vårmornar till att helt plötsligt kunna cykla utan jacka!

Mitt bästa sätt att välkomna sommaren är att byta mina tunga sammetsgardiner mot tunna, skira gardiner som släpper in mycket ljus. Genom vackra spetsmönster skiner solen in på ett helt otroligt sätt i mitt lilla kök.

Tips! Köp någon extra meter när du väl är igång och släng som duk över bordet på balkongen! Eftersom spetsen är så tunn gör det inget om den skulle bli lite blöt, det torkar ändå så fort.

/Olivia

24 Apr

Tips, tips, tips!

Drömmer vi inte alla om den där magiska takhöjden och stora ljusa fönster? Vi har knepet! Genom att hänga dina gardiner uppe i taket istället för direkt ovanför fönstret skapar du en illusion av ett högre tak. Och om du har möjlighet, täck då inte gardinen över fönstret utan låt den hänga vid sidan längs med väggen, då släpper du in så mycket ljus som möjligt. Superenkelt och så snyggt!

Här nedan kan du se hur det ser ut vid upphängning av gardin i tak. Allt du behöver är:
Takskena
Öglekrokar

Sedan är det bara att välja om du vill ha sammetslyx, genomskinligt med fint ljusinsläpp, mörkläggning eller mönster som lyfter hela rummet!

henrytak

nyagardiner

 

 

 

 

 

/Olivia

 

10 Apr

Sammet är här för att stanna!

chloe1 chloe2 chloe3

Sammet har hängt med länge men nu har det verkligen blommat ut och alla vill helst klä in sina hem i det eleganta, lyxiga och mjuka materialet. Tänk att tekniken för att väva sammet är mer än 800 år gammal!

Det är verkligen en speciell känsla med materialet. Det har ett fint fall som passar lika bra att hänga upp, klä på möbler eller varför inte sy en snygg kostym! Eftersom tyget har en tät, kort lugg skapar det på så sätt vackra effekter från olika vinklar och i olika ljus!

Det som är nytt är att det även finns krossad sammet! Detta skapar ännu mer effekt i tyget och kan ge möbeln, klädesplagget eller gardinen en levande look! Riktigt kul att bryta av dina vita väggar, soffa eller säng med! Krossad sammet i massor av fina färger hittar du här!

/Greta

8 Apr

Det börjar bli riktig vår!

Solen skiner nu längre och det känns som att dagen har fler timmar! Visst hinner man med mycket mer på kvällarna? Och med solljuset som skiner in så fint genom fönstren kommer också känslan av att ha vår och ljust inomhus. För skinande fönster, ljusa gardiner och pastellfärgade kuddar möter solens strålar på ett ypperligt sätt!

För att få en vårig och ljus känsla i hemmet tipsar vi om våra skira Gardiner och färgglada Kuddfodral. En ljus uppfräschning och lite förändring tror vi ger mer energi och glädje för alla i hemmet! Här hittar ni Vårens nyheter hos oss!

skiragardinerblogg

 

 

vårigakuddar/Greta

6 Apr

Släpp in solljuset!

FullSizeRender

Möt solen med mönster! Förnya rummet och skapa vackra effekter i fönstret. Passa på i helgen när vi har 20% på Färdigsydda Mönstrade Gardiner! Gäller tom söndag 9/4.

/Olivia

27 Mar

Äntligen tillbaka!

Vår populära sammet Henry är precis uppackad i hyllorna, nu även i vårens färgglada palett. Fyll hemmets alla rum med vacker mjuk exklusiv sammet!

Henry är dessutom möbelklassad med hela 40.000 MD. Finns som både kuddfodral, färdigsydda gardiner och metervara.

DSC_3987

DSC_3994

 

 

 

/Olivia

 

16 Mar

Mörklägg med färg!

FullSizeRenderVåren är bara runt hörnet och solen kikar fram tidigare och tidigare!

Stäng ute morgonsolen från sovrummet och unna dig sovmorgon med mörkläggning i fin kvalitet! Med mycket textilier skapar du dessutom enkelt en lyxig hotellkänsla.

Kampanjpris på Mörkläggande Night tom 29/3.

/Olivia

11 Mar

En känsla av högt i tak

gardinstang
Har du lågt i tak hemma? Du kan enkelt skapa en illusion av mer rymd i rummet genom att hänga skira gardiner så nära taket som möjligt.

Hos oss hittar du gardinstänger, just nu med 25% rabatt*, och smarta takskenor som du enkelt monterar i taket. Här kan du läsa mer om gardiner och upphängning.

Om du har högt i tak kan du förstärka känslan med våra färdigsydda gardinlängder som har 3m i längd! Frågan är bara vilken slags gardin du är på jakt efter? Pampiga med tungt fall, skira gardiner som släpper in ljuset eller modigt mönstrat?

Här kan du kolla in vårt stora sortiment av färdigsydda gardiner!

/Alexandra

* Erbjudandet gäller vårt eget sortiment t o m 15/3.

10 Mar

Sovmorgon i helgen!?

DSC_6384 (2)
Vaknar du också av vårljusets tappra försök att leta sig in i sovrummet? Visst är det härligt att det blir ljusare ute för var dag som går, men sovmorgon på helgen är alltid lika härligt. Oavsett årstid.

Hos oss på Ohlssons Tyger hittar du alltid mörkläggningsgardiner som ger dig ett mörkare rum, på sommaren även svalare. Just nu håller vi på att rensa ut mörkläggningsgardinen Maison och ger dig 25% rabatt (ord. pris 399kr).

Det är en superfin mörkläggningsgardin som ser ut som en vanlig gardin på framsidan, som har en tydlig och fin struktur. Maison faller vackert mot golvet och fungerar lika bra som veckbandslängd med fingerkrokar och som vanlig kanallängd som du enkelt trär på gardinstången.

Erbjudandet gäller t o m 15/3 i butik och online på www.ohlssonstyger.se
Obs! Så långt lagret räcker!

Sov gott i helgen!
/Alexandra

2 Mar

Unna dig sovmorgon!

maison25gardinstang1
Visst är det härligt att det blir ljusare och ljusare för var dag som går, men sovmorgon är lika skönt året om. Stäng ute solen från sovrummet med mörkläggningsgardiner!

Just nu har vi 25% rabatt på vår mörkläggande gardin Maison (ord. pris 399kr) som stänger ute solens strålar till 95%. Det är en veckbandslängd i mörkläggande tyg med struktur och smidighet. En fint strukturerad framsida och enfärgad vit baksida i ett kraftigare material. Maison kan användas som både veckbandslängd med fingerkrokar och direkt på en gardinstång som kanallängd. Gardinen får ett vackert fall oavsett hur du hänger upp den!

Passande nog har vi även 25% rabatt på våra egna gardinstänger (ord. pris från 99kr)! Våra Gardinstänger är självklart reglerbara (från 120-210cm) så att du enkelt ska kunna hitta rätt bredd för ditt fönster. Välj bland moderna, klassiska och lantliga Gardinstänger!

Båda erbjudandena gäller t o m 15/3 i butik och online!
/Alexandra