9 Jan

Den klassiska garnbollen

Tygbloggen

Den senaste trenden hemma hos oss – den klassiska Garnbollen! Jag blir väldigt glad när jag ser hur engagerade barnen blivit i handarbete.

Jag vet inte hur många garnnystan jag har snubblat över den senaste tiden, men vad gör det när barnen skapar med händerna? Jag är ganska säker på att det är en engagerad slöjdlärare som står bakom den plötsliga skaparpeppen!

Just garnbollen är enkel att göra! Du behöver kartong (det går att återanvända cirklarna), sax och garn (titta på vårt utbud här). På Hemmets journals sajt har en läsare fått svar på hur man gör en rund garnboll! Klicka här för att läsa svaret!
”Sen kan man sätta dit piprensare och ögon så blir det en figur”, hälsar min 9-åring.

/Alexandra

23 Nov

Virkad ljuslykta

Tygbloggen

Den här fina ljuslyktan fann jag hos Emilia på bloggen ”Why keep to one project?”. Jag tror stort på virkat i inredningen framöver, så vill ni vara rätt ute är det bara att sätta igång med pillergörat!

Du hittar ett stort sortiment av både garner och virknålar i våra butiker och i webbshoppen.

(Bilden har jag lånat från Emilias blogg.)

/Clara

9 Nov

Virka en sötnos

Tygbloggen

Via bloggen DIY or DIE hittade jag en helt bedårande liten harpalt som utan tvekan skulle få bli till om jag bara var mer haj på det här med virkning!

Helt gratis mönster till den lilla godingen hittar du här. Och misströsta inte, längre ner på sidan är mönstret översatt till engelska!

(Bilden är lånad från Lanukas blogg)

/Clara

8 Nov

Nyhet – Alpacka

Tygbloggen

Till alla er garnälskare har vi en god nyhet. Vi har nyligen fått in ett nytt alpackagarn i butikerna!

Garnet består av 100 % alpackaull och finns i regnbågens alla färger. Ull är som alla vet ett oslagbart material i vinterkylan, så det är bara att sätta igång med stickning av härligt mjuka yllesockor, mössor, vantar och tjocktröjor!

Den härliga färgexplosionen till bild är tagen i vår butik på Sveavägen i Stockholm.

/Clara

2 Sep

Nästa stickprojekt?

Tygbloggen

Stör du dig på att personerna vid bordet bredvid smygtittar på din datorskärm? Här hittar du lösningen på problemet.

Det du behöver för att sticka den här smarta tröjan som håller nyfikna blickar borta och samtidigt ger dig värme är:
En bärbar dator
Garn
Stickor

Stickmarkörer
Restgarnstrådar
Garnnål
Sax
Humor

/Alexandra

13 Aug

Stickade sittpuffar fångade mitt intresse

Tygbloggen

Lätt mör i kroppen efter en resa hem från Spanien med ankomst mitt i natten upptäckte jag de stickade sittpuffarna på Clarion Hotell, som ligger i Sky City på Arlanda. Jag fick lust att sätta mig ner och vila mitt i entren medan min man betalade hotellrummet, men det kunde också varit ett konstprojekt så jag lät bli.

För några månader sedan tog hotellet hem priset ”Scandinavian Hotel of the Year 2013” och konsten måste vara en anledning till att hotellet prisades! Som gäst möts man av konst och design, allt från fotokonst till skulpturer. Jag gillade blandningen och blev förstås glad när jag såg att textilen fick ta plats bland kända konstnärer och designers.

Innan vi gick mot gaten tog jag ett kort för att inte glömma hur puffarna ser ut. Jag skulle vilja ha en liknande hemma! Ett framtida stickprojekt kanske? Jag vet ju vart jag hittar garn och stickor! Nu fattas bara tid och tålamod, men det ska väl inte hindra mig!

/Alexandra

16 Jun

Stickat

Tygbloggen

Jag tycker det känns lite extra roligt att hitta exempel på vad våra duktiga kunder stickat. Just garn och stickning får emellanåt inte den uppmärksamhet de förtjänar på grund av alla fantastiska tyger!

Charlotte, en av våra kunder i Örebro, har stickat en otroligt söt barnklänning i regnbågens färger! Hon har använt sig av tunt bomullsgarn från Ohlssons Tyger och går du in på hennes blogg kan du läsa mer om mönster och storlek!

/Clara

7 Maj

Sticka med stickpodd i högtalarna!

Tygbloggen

Stick With Us Podcast är en podcast av stickare för stickare om stickning! Det är fyra personer som delar med sig av sina erfarenheter, favoriter, intervjuer och tävlingar!

En podcast, eller podd som det kallas i folkmun, är som är ett slags radioprogram. Den enda skillnaden är att det sänds på nätet istället för i din radio!

Jag har inte hunnit lyssna på Stick With Us Podcast! själv men min kollega Maria, som kom med tipset, har lyssnat på dem och rekommenderar den!

/Alexandra

 

1 Maj

Lyssna på Stickpodden!

Tygbloggen

Åh, vad roligt! Via den inspirerande och kreativa sybloggen makeityourown hittade jag Stickpodden, som är ett slags radioprogram. Den enda skillnaden är att det sänds på nätet istället för i din radio!

Stickpodden handlar om stickning, handarbete, garn, nya projekt, härliga mönster, sköna stickböcker m.m. Och du kan lyssna på alla avsnitt här.

/Alexandra

28 Mar

Stickor och garn

Tygbloggen


Vi firar in påsken med ett helgerbjudande på Garn och Stickor! Vi har mängder med garner för låga priser och i helgen får du 25% rabatt när du köper garn och stickor i vår webbshop!

Du hittar bland annat garn i regnbågens alla färger från 19 kronor nystan, virknålar från 14 kronor och stickor från 20 kronor! Just det här erbjudandet gäller enbart i webbshoppen 28/3-1/4!

Glad påsk!