1 Maj

Garnhelg på webben!

Gillar du att sticka eller har du lust att börja? Passa på att beställa hem både Garn & Stickor från vår webbshop i helgen! Du får 30% rabatt på Garn, Stickor och andra praktiska Garntillbehör hela helgen (1-3/5) på www.ohlssonstyger.se.
Erbjudandet gäller endast på webben, ej i butik!

Här kommer lite inspiration till dig som blir sugen på att sticka ännu mer!

DIY – Virka en mobil till bebisen

Sticka utan stickor!

Spansk stickjunta inspirerade

Nästa stickprojekt?

Stickade sittpuffar fångade mitt intresse

Sticka med stickpodd i högtalarna!

Så får du ordning på dina stickor

Lär dig virka

27 Apr

DIY – Virka en mobil till bebisen
Duktiga Johanna som jobbar i Norrköpings butiken har virkat denna söta Uggle-Mobil! Inspirationen hittade Johanna på bloggen Virknålen och Majskroken!

Fint att hänga i barnvagssuffletten eller på väggen i barnrummet. Det finns mängder av olika söta djur att virka, varför inte klä en rund stomme i något fint band? Eller göra en mobil över sängen/skötbordet med massa fina färgglada djur!

Till den fina Uggle-mobilen har Johanna använt:
Bomullsgarn
Virknål 2,5
Kuddstopp
Läderimitation för upphängning

/Ohlssons Tyger i Norrköping

PS Här hittar du Kuddfodralen Uggla med glasögon och Kuddfodral Sömnig uggla  DS

22 Jan

Stickat med volangarm!


Hej Tygbloggen!

Här kommer förslag på stickad jumper med volangärmar för barn och vuxna. Förutom att den kan användas som en traditionell jumper har jag beskrivning på hur den kan anpassas för person med rörelsehinder.

Beskrivning på ärmarna och anpassning för rörelsehinder finns på min blogg i inlägget: Jumper/kofta med volangärmar för barn och vuxna

Hälsningar Renate

20 Okt

Påfyllt med nya garner


Planerar du att sticka? Vi har bytt leverantör av Garn och har nu fått in sprillans nya garner i butikerna och online på www.ohlssonstyger.se

Garnet på bilden heter Candy och är ett mjukt, tjockt akryl- och yllegarn i hög kvalitet med långa fibrer som motverkar att garnet noppar sig. Mycket hög färgbeständighet i tvätt. Stickor 9. Masktäthet 16 maskor och 12 varv på 10x10cm. Passar till snabbstickade halsdukar, mössor m.m.

Candy är bara ett av alla nya garner! Här hittar du resten av nyheterna samt stickor och annat som underlättar ditt arbete!

/Alexandra

10 Okt

Sticka utan stickor!

Sticka en halsduk under 30 minuter! Det låter kanske omöjligt, men det går! Det var min kollega Maud, som är butiksköp i Linköping, som tipsade om det här klippet:

Maud tipsar också om att vi har garn som passar utmärkt till den här halsduken!

/Alexandra

4 Sep

Vi rensar i garnhyllorna


Myskänslan som kryper på när jag tänker på mörka höstkvällar, tända ljus, te och stickning!

Vi håller på att byta leverantör av Garn och rensar därför i garnhyllorna! Så nu kan du fynda garnnystan med 25% rabatt. Erbjudandet gäller utvalda garner så långt lagret räcker!

Köp garn dygnet runt på www.ohlssonstyger.se eller kom in i butiken och kläm och känn först. Med 25% rabatt kostar garnerna vi säljer ut från 22 kr styck!

/Alexandra

10 Jun

Spansk stickjunta inspirerade

På en tvärgata just vid en korsning i Alicante, Spanien, låg en garnbutik som fångade mitt intresse. Det var inte bara alla färgglada garner utan framför allt damerna som samlats för att sticka tillsammans.

Eftersom vi stod utanför hörde vi inte samtalstonen, men det gick inte att gå miste om glädjen och entusiasmen över att träffas sådär. En stickjunta öppnar ju inte bara upp för kreativitet och handarbete utan också trevligt sällskap och intressanta diskussioner.

Det borde inte vara svårt att starta upp en egen stickjunta. Antingen kollar man runt i sin egen vänskapskrets eller söker nya stickningskompisar via Internet. Kan man inte träffas i en garnbutik som damerna i Spanien kan man ju ses hemma hos någon eller på ett trevligt fik! Allt du behöver för att komma igång med din stickning hittar du i våra butiker eller online på www.ohlssonstyger.se 

Dela gärna med dig av dina erfarenheter av stick- och syjuntor i kommentarsfältet. Kanske kan du inspirera någon annan!

/Alexandra

9 Jan

Den klassiska garnbollen

Den senaste trenden hemma hos oss – den klassiska Garnbollen! Jag blir väldigt glad när jag ser hur engagerade barnen blivit i handarbete.

Jag vet inte hur många garnnystan jag har snubblat över den senaste tiden, men vad gör det när barnen skapar med händerna? Jag är ganska säker på att det är en engagerad slöjdlärare som står bakom den plötsliga skaparpeppen!

Just garnbollen är enkel att göra! Du behöver kartong (det går att återanvända cirklarna), sax och garn (titta på vårt utbud här). På Hemmets journals sajt har en läsare fått svar på hur man gör en rund garnboll! Klicka här för att läsa svaret!
”Sen kan man sätta dit piprensare och ögon så blir det en figur”, hälsar min 9-åring.

/Alexandra

23 Nov

Virkad ljuslykta

Den här fina ljuslyktan fann jag hos Emilia på bloggen ”Why keep to one project?”. Jag tror stort på virkat i inredningen framöver, så vill ni vara rätt ute är det bara att sätta igång med pillergörat!

Du hittar ett stort sortiment av både garner och virknålar i våra butiker och i webbshoppen.

(Bilden har jag lånat från Emilias blogg.)

/Clara

9 Nov

Virka en sötnos

Via bloggen DIY or DIE hittade jag en helt bedårande liten harpalt som utan tvekan skulle få bli till om jag bara var mer haj på det här med virkning!

Helt gratis mönster till den lilla godingen hittar du här. Och misströsta inte, längre ner på sidan är mönstret översatt till engelska!

(Bilden är lånad från Lanukas blogg)

/Clara