25 Mar

Knyt en ampel!

DSC_90665DSC_23361

Hantverk är ett perfekt medel för att hitta likasinnade och gemenskap! Just gemenskapen inom hantverk och att skapa med händerna har verkligen växt i och med sociala medier. Vi delar DIY-tips med varandra och lusten att skapa själv ökar!

Idag vill vi tipsa om hur du enkelt knyter en ampel av garn! Se instruktion här.

Du hittar dessutom hela vårt garnsortiment med 20% rabatt tom 26/3.

/Olivia

23 Mar

Stickfulness!

DSC_37389

Sticka dig till lugn och ro! När vi stickar upprepar vi samma rörelse om och om igen, vilket minskar stressnivån i kroppen. Så stickning är minst lika bra som meditation!

Det har också visat sig att stickning hjälper till att motverka ledbesvär. Det är en lagom ansträngning för lederna att sticka, det bygger även upp dem, och motverkar att du får värre problem längre fram. Stickning kan nämligen stärka brosket i lederna istället för att bryta ner det!

Allt Garn 20% tom 26/3.

/Olivia

6 Mar

Sticka med bambu

sticka

Sticka små söta tossor till den nyfödda av vårt nya garn Bambino (35kr/st). Garnet är gjort av 50% bomull och 50% bambu som vi tror kommer att komma stort i textilbranschen inom ett par år. 

Bambu växer snabbt och naturligt utan bekämpningsmedel, ogräsmedel eller gödningsmedel. Materialet är 100% nedbrytningsbart och känns ungefär som silke, väldigt lent och härligt. Perfekt att sticka små söta strumpor av!

/Alexandra

9 Maj

DIY – knyt en enkel ampel av bomullsgarn

Skärmavbild 2016-05-09 kl. 10.34.03Häng upp dina fyndigheter från trädgården i vackra amplar som du enkelt knyter av bomullsgarn. Ett enkelt pyssel som du knyter på ett par minuter!
IMG_9258[1]
Börja med att virra garnet fem varv (så att du till slut får 10 delar)
IMG_9259
Klipp av trådarna i ena änden så att du nu har 10 ändar.
IMG_9260
Lägg något tungt högst upp t.ex. ett glas.
IMG_9261
Lägg ihop dem två och två.
IMG_9262
Knyt ihop varje par med en knut.
IMG_9263
Nästa steg är att knyta ihop ändarna med varandra en gång till lite längre ner. Här ska vi lämna de yttersta. Obs! Se till att knutarna hamnar på samma nivå, annars blir ampeln sned.
IMG_9264
Knyt ihop de två yttersta ändarna med varandra!
IMG_9275
Avsluta med att knyta ihop alla ändar i en stor knut ca 3-4 cm från slutet!

Klart!

Till detta pyssel har vi använt garnet Natura XL Bomullsgarn (69kr). Det är ett extra kraftigt garn som passar perfekt att knyta amplar av!

/Alexandra

19 Mar

Sticka dig till lugn och ro

Garn
Varje gång jag hör hur avkopplande det är att sticka får jag lust att göra ett nytt försök och börja sticka. Tänk att ett garnnystan kan bidra med så mycket lugn och ro!

Jag kände igen mig massor i Sofia, som bloggar på Mokkasin, när hon skriver om hur imponerad hon är av alla som kan sticka. Så här skriver hon:
”Så pass att sitter jag på tåget och någon stickar så kan jag inte låta bli att förhöra mig om det ena och det andra. Senast fick jag veta av en kvinna att hon hade olika stickningar beroende vad hon gjorde. En TV-stickning, en för tågresa, en speciell när hon fikade med väninnor, en avancerad som krävde all koncentration…”

Det gjorde mig nyfiken om någon av er som läser Tygbloggen stickar? Har du också olika stickningar för olika situationer? Stickar du kanske på något nu?

/Alexandra

7 Dec

Mer garn för pengarna

Tanja600x600
Vårt nya Garn Tanja är dubbelt så stort som de flesta garnerna! Det är vanligt att ett garnnystan väger 50gram, men Tanja väger dubbelt så mycket. Närmare bestämt 100gram!

Tanja är ett nytt acrylgarn med mycket hög kvalitet. Finns i 15 färger! Just nu firar vi in det nya garnet med ett kalaspris, 4 nystan för 100kr (ord. pris 35kr/st). Erbjudandet gäller i butik och på www.ohlssonstyger.se.

Klicka här för att ta del av erbjudandet!

/Alexandra

4 Dec

Nytt Garn!

Garn-Tanja
Låt mig presentera vårt nya garn Tanja! Ett acrylgarn i 15 härliga färger med mycket hög kvalitet på materialet.

Vi välkomnar garn Tanja till vårt sortiment med ett kalaspris – 4 nystan för 100 kr (ord. pris 35kr/st). Erbjudandet gäller i alla butiker t o m 24/12!

Om du beställer Garn via vår webbshop måste jag tipsa om att du kan klicka hem mönster kostnadsfritt! Först till kvarn!

Här hittar du den nya Garnserien Tanja och mönster för Barntröja, Poncho med huva, Halsduk och en tröja! Max ett mönster kostnadsfritt per kund!

/Alexandra

2 Dec

Se en varm halsduk växa fram

garn
Visst kan det vara lite klurigt att komma igång med stickningen, att hitta tålamodet, men när det väl flyter på är stickning som balsam för själen, säger många.

Att skapa något med sina egna händer är ett behov vi haft sedan urminnes tider! Känslan när man ser en halsduk växa fram från stickorna… Ja, du förstår.

Jag är glad att vi har så mycket material till er som älskar att skapa med händerna t.ex. vårt stora Garnsortiment med praktiska tillbehör! Garnet på bilden heter Candy och har snabbt blivit en favorit hos Ohlssons Tyger, mycket på grund av kvaliten.

Candy (79kr) är ett mjukt akryl- och yllegarn i hög kvalitet med långa fibrer som motverkar att garnet noppar sig. Det passar till snabbstickande halsdukar, mössor m.m. Det är samma garn som Petra använde till sina garnbollar som hon gjorde med en gaffel!

Här hittar du vårt Garn!

/Alexandra

 

19 Nov

DIY: Påtning

Hela varvetHej!

Påtning är roligt! Tekniken fungerar också för personer som bara kan använda en hand. I min blogg finns beskrivning på hur man gör, var man hittar material samt litteraturlista över påtning.

Det garn man behöver måste antingen vara grovt som t.ex. Candy som säljs på Ohlssons Tyger eller dubbelt om det är ett tunnare garn.
MössaPåtade mössor & halsduk
Exempel på vad som kan påtas är schalar, mössor, babyvantar, babyfiltar, benvärmare, sockor, strumpor, gosedjur och mycket annat.

Hälsningar Renate

28 Okt

Sticka höstens vantar

20151026_130441 (640x360)Hej!

Trädklappande vantar. Stickade i garnet Mirage, 1 nystan av varje färg; marinblå, ljusgrå och rödbrun. Stickade med strumpstickor nr4

Vantarna blir mjuka och elastiska. Passar de flesta vuxenhänder. Mönstret ser mer avancerat ut än det är! Man stickar endast med en färg åt gången och lyfter maskor. Se beskrivning nedan.

20151026_132113 (360x640)Gör så här;
· Lägg upp 40m i marinblått. Slut dem till en ring och sticka runt i resår 2r-2a, ca 7cm.
· Byt till rödbrunt garn och sticka slätstickning i 2varv.
· Ta det ljusgrå garnet. Sticka mönster; Sticka *3m ljusgrått, lyft 1m rödbrunt* varvet runt. Upprepa *-* 2varv till (totalt 3v), det är samma rödbruna maska som lyfts varje varv.
· Sticka 2v rödbrunt. Fortsätt med mönsterstickningen.
· När mönstret bildar fyra rutor, efter 21varv, sticka in en tråd för tummen över 8m. Placera tummen mellan de två rödbruna varven, så mönstret kan fortsätta utan avbrott.
· När hela vanten har elva rutor, eller önskad längd, så byt till marinblått garn och sticka ihop 2m på fyra ställen varje varv.
· Fäst trådarna och fukta vanten, så framträder mönstret bättre.

IMG_20151026_155605 (640x640)-1Liten ordlista;
m = maska
r = rät maska
a = avig maska
v = varv
*-* = mönsterrapport som upprepar sig

Mvh
Maria