11 Feb

Grönt är skönt och blått är flott!

Tygbloggen

Ser du en blå och grön tråd genom dessa bilder? Det gröna och blåa påminner om att det snart är vår!

Bild 1: Nya Klädtyger på www.ohlssonstyger.se
Bild 2: Blus av blå Chiffong (69:-/m) och kjol av Pearl Peach Djurmönster (99:-/m)
Bild 3: Gardintyget Bibiana (99:-/m)
Bild 4: Flera av vårens Kuddfodral (från 59:-/st)

Bilderna har jag hämtat från vårt Instagramkonto! Följ oss gärna på Instagram där du hittar oss om du söker @ohlssonstyger

/Alexandra

4 Feb

SYPROJEKTET – Sy stickad kofta utan att sticka

Tygbloggen

Hej alla Tygbloggenläsare!

Den här gången tänkte jag visa hur jag gjort mig en stickad kofta, utan att kunna sticka. Eller egentligen är det väl mest tålamodet jag är utan. Om man istället för att köpa garn köper sig en filt, till exempel Pläd Majbritt (130x150cm), som är på rea just nu, så kan man på bara någon timme sy sig en snygg kofta.
Nästan alla plädar på Ohlssons Tyger säljs i så fina paket med ett band runt. Det bandet går alldeles utmärkt att använda som knytband i midjan.

Men jag har inte bestämt om jag ska sy hällor i sidorna på koftan och alltid ha med bandet än. Vad tycker ni?

Såhär lade jag ut mönsterdelarna till en enkel trikåtopp på filten:

Vill ni se hur jag gjorde sedan för att få ihop det till en kofta så finns det beskrivning här på min blogg.

Och vet ni vad? Filten räckte även till ett pannband:

På bloggen hittar ni även bilder och beskrivning på hur jag sydde det.

/Karin

29 Jan

”Jag är kung på improvisation”

Tygbloggen

”Jag syr mest klänningar eftersom det är det jag trivs bäst i men ibland blir det även andra saker. Jag är självlärd sömmerska och älskar att lära mig mer för varje projekt jag syr. Ibland gör jag egna mönsterkonstruktioner och ibland använder jag färdiga mönster. Eller så blandar jag bara ihop en massa olika. Jag är kung på improvisation”, säger Anna Neah i  en intervju med Sveriges Radio!Du som följer Tygbloggen känner igen Anna Neahs namn som syns flitigt här på bloggen. Vi är väldigt glada att hon är en del av denna inspirationsblogg! Hittills har vi fått lära oss hur man gör pom-poms av tyll och hur man får mer glamour i vardagen med en pälskrage av fuskpäls på kappan!

Nästa vecka dyker ett nytt projekt signerat Anna Neah upp här på Tygbloggen!

Och här kan du lyssna på hela intervjun med Anna Neah i Sveriges Radio. Du kommer att bli ännu mer inspirerad sy och arbeta med händerna!

Anna Neahs blogg hittar du här.

/Alexandra

8 Jan

Vill du synas på Tygbloggen?

Tygbloggen

Vad roligt att så många av er uppskattar Syprojektet! De senaste syprojekten har spridits som en löpeld i sociala medier och förhoppningsvis inspirerat er att skapa med händerna!

Förutom Karin, Anna Neah och Lisa Pähns projekt tar vi gärna emot bilder från er som följer Tygbloggen! Har du sytt något som du vill visa upp här på Tygbloggen? I så fall kan du skicka bilder till tygbloggen@ohlssonstyger.se Vi länkar gärna till din blogg eller Instagramkonto!

/Alexandra

7 Jan

SYPROJEKTET – Handledsvärmare av Tovad Ull

Tygbloggen


Hej alla!

Vad kallt det har blivit! Iallafall här uppe i Norrland.
Något som både är snyggt och skönt är handledsvärmare av Tovad Ull. De passar perfekt när man är inomhus och fryser om händerna, men inte kan ha på sig vantar, för att man behöver använda händerna till att skriva på datorn t.ex. De är dessutom väldigt enkla att göra, och du behöver inte mycket material.

Här hittar du inköpslistan med allt som behövs.

Titta in på min blogg där jag visar steg för steg hur jag går till väga.

Kram på er alla i kylan!
/Lisa

2 Jan

SYPROJEKTET – Pom-poms av tyll

Tygbloggen

Hej alla som läser tygbloggen!

Jag har tipsat om hur man kan göra festliga pom-poms till festen eller barnrummet. Det är inte så svårt och pom-poms i tyg håller bättre än de i silkespapper.

Ett kul och enkelt pyssel man kan göra själv eller tillsammans med sina barn. Du kan göra dem i alla möjliga tyger och förutom i tyll, som jag använde så funkar även tunna tyger som chiffong eller organza jättebra.


Här hittar du Tyll på metervara!
Läs mer om hur jag gjorde på min blogg!

/Anna

19 Dec

SYPROJEKTET – Sy en kuvertväska till nyårsfesten!

Tygbloggen

Hej alla tygbloggsläsare!

Nu när vi är fler som gästbloggar för tygbloggen i Syprojektet ska jag väl kanske presentera mig i början av inlägget. Den här gången är det Karin som pysslat vid symaskinen. Och innan jag berättar om mitt senaste projekt vill jag hälsa Lisa och Anna välkomna, vad roligt att vi blivit fler!

Den här gången har jag sytt en väska som jag tänker mig kan komma till användning på nyår. Vem vet, jag kanske blir bjuden på bal på slottet…? Av italiensk spets ovanpå duchesse fick jag ett väldigt fint tyg. Tänk vad mycket roliga effekter man kan göra med spets. Ja, ni som har hängt med ett tag kanske märkt att jag gillar spets och använder det mycket.


Färgerna är kanske inte riktigt de färger jag brukar välja, men jag tyckte att spetsen var så fin så jag kunde inte låta bli. För att väga upp allt det gulliga satte jag nitar på, då blev väskan genast mer jag.

För att få den hårda känslan jag tycker kuvertväskor ska ha pressade jag fast viledona på baksidan av duchessen innan jag sydde ihop den med spetsen.

Jag gjorde ett band av fuskskinn tvärs över väskan för att den ska vara lättare att bära. Och för att den skulle bli snyggare såklart.

Även insidan gjorde jag ”gullig”, hade ju kunnat slänga dit något tyg med dödskallar men tyckte det blev finare med pastelliga färger.

Här hittar du inköpslistan!

Om ni är sugna på att göra en egen väska i samma modell så har jag lagt upp bilder hur jag gjorde varje moment på min blogg, välkomna dit.

God Jul! /Karin

3 Dec

50% på Sybehör online

Tygbloggen


Var just nere och kikade på Sybehören från Milward som vi nu rensar bort med 50% rabatt på www.ohlssonstyger.se.

Det finns allt från Laglappar, Säkerhetsnålar och Rullkniv till Bomullsband och Symaskinsnålar. Här finns fynd att göra!

50% på Sybehör från Milward gäller så långt lagret räcker på www.ohlssonstyger.se!

Klicka här för att ta del av erbjudandet!

/Alexandra

2 Dec

Lizandras speldräkter!

Tygbloggen


Hejsan Tygbloggen!
Jag heter Lizandra och är 19 år.
Jag går ofta till Ohlsson och köper tyger nu för tiden. Jag håller nämligen på med någon som heter Cosplay (cosplay = costume play) där jag syr och gör dräkter från spel, serier m.m. Jag använder mig oftast av tyger från Ohlsson för de ligger nära och har bra kvalitet och priser.
Den som har vingar på huvudet heter Youma papillon och den vita klänningen kallas Princess Serenity!

Mvh Lizandra

18 Nov

Tyll och hjärtan blir en fin julkjol!

Tygbloggen


Funderar du på att sy årets julklänningar? I så fall måste jag tipsa om att vi har gjort en samlingssida med härliga jultyger på www.ohlssonstyger.se

Klicka här för att kolla in Julens Klädtyger!

/Alexandra