16 Apr

SYPROJEKTET – En lättsydd trikåkjol

Tygbloggen

Hej Tygbloggen!

Här kommer ett lite mindre tidskrävande syprojekt än det förra. En enkel trikåkjol i courtellejersey. Underbart material, samma som jag använde till det här syprojektet. Fast en annan färg då förstås.


Det man ska tänka på med det här materialet är att det krymper ungefär 10%, så ta till extra och tvätta innan ni sätter igång att sy. Jag tycker i och för sig att alla tyger man tänkt sig kunna tvätta som färdigt plagg ska i tvättmaskinen innan man klipper ut och syr. Så att man slipper överraskningar.

Till fållarna använde jag en tvillingnål. Jag tycker det är jätteviktigt med rätt trådfärg på synliga sömmar för att få ett snyggt resultat.

Jag får nästan ont i magen när kunder säger att de ska sy sina turkosa gardiner med vitt. Hemska tanke.

Vilken somrig och fin kjol va? Äh, än det är inte sommar! I alla fall inte här uppe i Luleå.. Om inte annat kommer kjolen till användning i höst.

Vill ni se en beskrivning på hur jag sydde kjolen? Det kan ni göra här på min blogg.

/Karin

12 Apr

Susannas vårkappa

Tygbloggen

I en månad arbetade Susanna med den här ursnygga vårkappan! Då och då har hon delat med sig av bilder på Instagram och jag har med spänning väntat på den färdiga kappan! Vårkappan är Susannas, som annars syr mycket, största syprojekt. Läs mer om det på hennes blogg där det också finns fler bilder!

Här hittar du jaquardtyget som Susanna har sytt kappan av!

/Alexandra

 

8 Apr

Lyckan var stor

Tygbloggen

Lyckan var stor när personalen i vår butik i Stockholm packade upp denna nya provdocka. Vår ansvariga på sybehör var först med att köpa en. Hon blev eld och lågor. Vill du också bli ägare av en? De finns i alla våra butiker inom kort!
Mvh
Rode

6 Apr

Brudklänningstyger

Tygbloggen


Den här italienska spetsen är en exklusiv spets i viscose med vävt mönster. Det är bara ett av alla brudklänningstyger vi säljer!

Att sy sin eller låta sy upp sin bröllopsklänning öppnar upp för så mycket kreativitet. Man får själv bestämma varje detalj, klänningen blir unik.

Vi hjälper gärna till att hitta rätt tyg och spetsar till din brudklänning. Fråga personalen i butikerna eller beställ tygprover utan kostnad via vår webbshop!

Här hittar du vårt utbud av brudklänningstyger i webbshoppen!

/Alexandra

2 Apr

Tävla & vinn Mönstertidning

Tygbloggen

Vi märker att fler och fler syr barnkläder. Något vi som sagt vill uppmuntra. Kreativitet och skapande mår alla bra av. Därför tycker vi att det är hög tid för en tävling här på Tygbloggen!

Fyra personer kommer att vinna varsitt exemplar av mönstertidningen B*Inspired, på bilden, med mer än 20 mönster för barnkläder! Det finns mönster till kläder, ett tipitält, väskor och pyssel.

För att vara med i tävlingen om mönstertidningarna:
1. Dela det här blogginlägget på Facebook! (Genom att klicka på Gilla-knappen under blogginlägget)
2. Lämna sedan en kommentar här på Tygbloggen där du skriver att du vill vara med i tävlingen! Glöm inte att lämna en mejladress vi kan kontakta dig på!

Tävlingen avslutas onsdagen den 9/4 kl 12.00 sen skickar vi mönstertidningen till vinnarna!

/Alexandra

26 Mar

SYPROJEKTET – Väska med zebramönster

Tygbloggen

Hej Tygbloggen!

Har ni saknat mig? Såklart att ni har! Men nu är jag tillbaka, och kommer köra fler syprojekt framöver. Först ut:
En väska i zebrajaquard och konstskinn. För att få riktig stabilitet i zebratyget har jag pressat fast mellanlägg på baksidan.

På bottenplattan har jag fäst nitar i hörnen.


Handtagen har jag gjort av rep, som jag klätt in i fuskskinn. Jag fäste dem med D-ringar, för att kunna sätta fast en längre axelrem vid behov.

Fodrat väskan har jag gjort med det här fina lapptäckstyget.

Är ni nyfikna på hur jag gått tillväga? På min blogg finns det en utförligare beskrivning.

/Karin

19 Mar

Trendiga zebraränder!

Tygbloggen


Vi har inte bara zebramönstrade kuddfodral, jaquardtyger och plädar också zebramönstrat trikåtyg!

Som du ser har en kollega till mig sytt ett par tajts av det trikåtyget! Jag gillar hur ett så skönt och mysigt plagg, som trikå är, kan se uppklätt ut. Med rätt mönster kan man gå till jobbet i mjukiskläder!

/Alexandra

18 Mar

Sommarens garderob

Tygbloggen


Mjuka och följsamma tyger som får en att längta efter sommaren! Nu har vi fyllt på med somriga viscosetyger i webbshoppen!

Det är blommigt, prickigt och färgglatt. Tack vare kvaliteten passar tygerna utmärkt för klädsömnad t.ex. klänningar, blusar och kjolar!

Jag tänker mig att det här tyget skulle passa utmärkt som blus och att det här blommiga med grön botten skulle bli en tjusig klänning!

/Alexandra

15 Mar

Lapptäckstyger

Tygbloggen

Den här grönprickiga klänningen i lapptäckstyg och spets och sidenband som dekoration påminner oss om att våren letar sig uppåt i landet!

I vår har vi fått in stora mängder lapptäckstyger! Det är mönstrat, prickigt, blommigt. Ja, det finns något för alla!

Kika själv!

/Alexandra

9 Mar

Upptäck Gun Lilly!

Tygbloggen

Så mycket talang! Jag blev alldeles glad när jag hittade bloggen gun lilly som är fylld av sypepp och vackra bilder!

Nu vill jag tipsa dig om den bloggen samt tipsa om att hon även finns på Instagram: gunlilly

/Alexandra