30 Jul

Sy en bikini

Tygbloggen

Den här sommaren bestämde jag mig för att sluta vara en badkruka! Jag har badat i älven, havet och sjöar! Vissa dagar går jag t o m ut med bikinin under kläderna.

Min bikini är dock inte lika snygg som den personalen i Jönköpingsbutiken har gjort! Den är gjord i ett baddräktstyg i guld och paljettband enligt Burda 7228! Viscosetyget runt höften är ett reatyg och som du ser har vi många färger på våra handdukar!

Sommaren är inte slut än! Så nästa syprojekt kanske blir en bikini?

/Alexandra

19 Jul

Julia inspirerar

Tygbloggen


Bröllopsinspiration från vår butik i Skellefteå där Julia, som har gjort den tjusiga klänningen, jobbar!

Här kan du kika på våra brudklänningstyger!

/Alexandra

18 Jul

Unika tyger på våra stuvavdelningar

Tygbloggen

Vilka fynd det går att göra i våra stuvlådor! Eva-Marie sydde en somrig klänning av en stuvbit hon hittade när hon besökte vår butik i Jönköping.
”Mönstret till överdelen från en gammal Burda och klänningsdelen från mönstret onion 2035. Efter det att fotot tagits har jag kortat klänningen 10 cm”, skriver hon i ett mejl till tygbloggen@ohlssonstyger.se

Vi säljer fortfarande våra stuvar per kilopris, precis som vi har gjort sedan starten för över 40 år sedan. Många av våra kunder berättar ofta om hur kul det är att leta på våra stuvavdelningar just för att man kan hitta så unika tyger!

/Alexandra

13 Jul

Så syr du en åkpåse

Tygbloggen

Steg för steg visar bloggaren Sandra hur hon sydde den här fina åkpåsen till sin guddotter! I ett mejl till tygbloggen@ohlssonstyger.se skriver Sandra:
”Jag har skrivit ett inlägg om hur man syr sin egen åkpåse till barnvagnen i lapptäcksstil, ett jättebra och ganska enkelt projekt som jag tror att många skulle kunna tänka sig att göra!”

Sandra jobbade med åkpåsen några kvällar och du kan följa hela arbetet på hennes blogg där hon pedagogiskt berättar hur hon gjort med både bilder, mönster och text!

Klicka här för att se hur du enkelt och snabbt syr en åkpåse!

/Alexandra

6 Jul

Myggnät till barnvagnen

Tygbloggen

”Vet du vart myggnätet till barnvagnen är?” är en återkommande fråga när vi packar för att åka iväg. Här i norr får man räkna med mygg och då vill man åtminstone försöka hålla myggen borta från småbarnen!

Vårt myggnät är långt ifrån lika snyggt som det här myggnätet i spets! Bloggaren Mirripirri har sytt ett myggnät på beställning av en spets hon hittade i vår butik i Uppsala!

Kika på resutlatet här!

/Alexandra

1 Jul

Tygfynd blev klänning

Tygbloggen

”Hittade ett tyg på rea igår, fick bli till en klänning idag”, skrev Madeleine på Instagram och taggade bilden med #ohlssonstyger. Det gick fort från köp till idé till färdigt resultat och snyggt blev det!

/Alexandra

22 Jun

Ebbas bal

Tygbloggen


I planeringen av min balklänning kom jag, min syster och min mamma överens om att de skulle sy den själva. I planeringsfasen hittade vi ett fantastiskt tyg på Ohlsons tyger i Karlstad och det tilltalade oss alla. Efter att köpt upp de absolut sista metrarna av vad som fanns kvar av tyget började syprojektet.

Vi vill gärna dela med oss av slutresultatet efter kopiösa timmar av handsömnad (vågade ej sätta tyget i en symaskin). Vi var alla tre mycket nöjda med resultatet och jag hade en jättefin bal i min helt unika klänning!

Med vänliga hälsningar, Ebba, Sara och Margareta

Vilken fantastisk klänning och vilket arbete! Tack för att vi fick visa upp Ebbas vackra balklänning här på Tygbloggen!

19 Jun

SYPROJEKTET – Sy en somrig väska

Tygbloggen

Hej tygbloggen!

Den här gången blev mitt syprojekt en väska, igen. Kan inte rå för det, men en ny väska i veckan är väl inget konstigt?

Egentligen är det ett modetyg, en stretchtwill som jag använt till yttertyg men med lite vliseline påpressat på avigan så blev det ett perfekt väsktyg. Till axelremmarna har jag använt konstskinn Leo och har på den korta remmen satt fast nitar.

Det är ju ganska skönt att kunna ha väskan tvärs över ryggen, så man slipper hålla i den. Jag konstruerade mönstret så att det korta axelbandet lägger sig som ett skydd över dragkedjan då.


Fast det är ju skönt att bara kunna slänga den över axeln också.

Och såklart är det fortfarande insidan som räknas. Till en såhär pass mönstrad väska tyckte jag det var snyggast med ett enfärgat foder, så jag sydde det i alltyg. Men piffade upp mitt märke med lite mönstrad poplin.

Fler bilder hittar ni på min blogg.

/Karin

15 Jun

Sy väst som är öppningsbar i sidorna

Tygbloggen

Vi blir alltid lika glada när Renate hör av sig för att dela med sig av sina senaste syprojekt! Idéen med hennes blogg Textil och tips är att hjälpa dig med rörelsehinder med mönster och idéer till kläder.

Nu senast har hon bland annat sytt den här västen som är öppningsbar i sidorna. Framsidan är sydd av ett möbeltyg och baksidan är i ett satintyg. På hennes blogg finns mönster till storlekarna S-XL!

Klicka här för mer inspiration!

/Alexandra

13 Jun

Triss i klänningar

TygbloggenVi försöker alltid att ha ett par klädesplagg att inspireras av. Kläderna är alltid nålade av våra egna tyger och sybehör!

Den blommiga klänningen hittar du i vår butik på Sveavägen i Stockholm, klänningarna med den klassiska marina- och navystilen står vid ingången till butiken i Sickla köpkvarter och den färgsprakande klänningen med spets hittar du i Jönköping!

/Alexandra