22 Aug

Erbjudande på Littlephant

Tygbloggen


Ivrigt packade jag och Frida, som är butikschef för vår webbshop, upp leveransen från Littlephant. Nu finns inredningstygerna med retro-inspirerade mönster online på www.ohlssonstyger.se!

Vi har förstås ett premiärerbjudande!

Trevlig (sy)helg!
/Alexandra

21 Aug

Sy dina egna kläder!

Tygbloggen

I våra butiker märker vi av att intresset för klädsömnad ständigt ökar. Att sy sina egna kläder är inte trendigt, det är en livsstil för många!

Du hittar allt du behöver till klädsömnad i våra butiker! Följsamma tyger, mönster och sybehör. Just nu vill jag tipsa om att höstens Viscosetrikå, som är ett följsamt tyg, kostar 79:-/m (ord. pris 99:-/m) och Joggingtyg 99:-/m (ord. pris 129:-/m). Båda tygerna passar utmärkt till sömnad av kläder!

Här på Tygbloggen kan du hitta en hel del inspiration och tips för klädsömnad i kategorierna Syprojektet och Sömnadsbeskrivning!

/Alexandra

PS Erbjudandena gäller t o m 1/9! DS

20 Aug

SYPROJEKTET – Tygpåsar av gardintyg

Tygbloggen

 

Hej Tygbloggen!

Nu har jag sytt tygpåsar att ta med mig när jag handlar mat. Vilken tant tänker ni ju nu. Ja, må så vara men en miljövänlig tant!

Jag tycker att de tygpåsar som finns att köpa på affären är så fruktansvärt fula, ser i och för sig väldigt miljövänliga ut med sin brist på färg och visst, det ultimata hade väl varit att sy tygpåsarna i ekologiskt tyg. Men tanken med det hela är att slippa köpa plastpåsar varje gång man handlar, så vanligt Gardintyg får duga!

Och till er som struntar i miljöfrågan kan jag tillägga att man sparar en hel del pengar på att inte köpa plastpåsar!

Köper man 120 cm av ett tyg som är minst 140 cm brett får man ut tre påsar. Men jag ville ha olika färger på mina, så jag använde istället 50 cm av både lila och turkost Gardintyg, som är en av höstens nyheter!


Nu förstår jag att ni också blev sugna på att sy påsar. Så antingen går ni in på min blogg och följer min beskrivning, eller så utgår ni från dessa mått:

Påsen 110 x 50 cm
Handtagen 35 x 8 cm x 2
Hörnen 16 cm
Tygåtgång 1 påse 50 cm
Tygåtgång 3 påsar 120 cm (lite köp tre betala för två-varianten)

Här hittar ni det turkosa Gardintyget och här det lila, Tråden finns här.

/Tant Karin

16 Aug

Staffans tält!

Tygbloggen

Kolla in det här tältet som bloggaren Staffan bygge i sommar! Kamouflagetyget hittade han i vår butik i Linköping. Just nu står tältet i Staffans trädgård men kanske får det hänga med när han ska ta fågel- och däggdjursfoton!

Klicka här för att kolla in tältet!

/Alexandra

7 Aug

Bolero – öppningsbar i sidorna

Tygbloggen

Renate driver bloggen Textil och tips. Hon brukar tipsa oss om sina syprojekt med mönster och idéer till kläder och för oss är det en ära att få tipsa vidare här på Tygbloggen! Här kommer hennes senaste syprojekt. En bolero som är öppningsbar i sidorna!

Den turkosa boleron är sydd i tyg från Ohlssons tyger, samma tyg som jag tidigare sydde en blus i.

Mönster finns i storlekarna 36, 40, 44, 48 och 52.
Om man tar bort tillägget för kardborrbandknäppningen, kan man naturligtvis även använda mönstret om man inte har rörelsehinder.

På bilden syns min dotter i scenkläder inför tävling i Karaoke. (Om någon undrar så vann hon!)

Sommarhälsningar
Renate

31 Jul

SYPROJEKTET – Trikåklänning till barn

Tygbloggen

Hej Tygbloggen!

Den här gången blev syprojektet en klänning, igen. Men i lite mindre storlek än de senaste syprojektsklänningarna, den av spets och den av Metallica-t-shirten sydde jag ju till mig själv. Den här klänningen gjorde jag i storlek 98 cl, och passade därmed bättre till tvååriga Emilia.

Jag sydde den i det här fina trikåtyget med hajar på, som nu är på 30% rea i både butiker och i webbshoppen. Kantade klänningen gjorde jag med trikåsnedslå. Det blir väldigt smidiga och fina avslut med den.

När man syr i trikå är det jättebra att använda en trikånål, den har en liten kula längst ut som lirkar sig ner mellan maskorna istället för att göra hål i tyget.


Och se så roligt det är att hoppa studsmatta i ny hajklänning!

Vill ni se en beskrivning hur jag sydde klänningen och fler bilder på söta Emilia så kan i göra det här på min blogg.

/Karin

30 Jul

Sy en bikini

Tygbloggen

Den här sommaren bestämde jag mig för att sluta vara en badkruka! Jag har badat i älven, havet och sjöar! Vissa dagar går jag t o m ut med bikinin under kläderna.

Min bikini är dock inte lika snygg som den personalen i Jönköpingsbutiken har gjort! Den är gjord i ett baddräktstyg i guld och paljettband enligt Burda 7228! Viscosetyget runt höften är ett reatyg och som du ser har vi många färger på våra handdukar!

Sommaren är inte slut än! Så nästa syprojekt kanske blir en bikini?

/Alexandra

19 Jul

Julia inspirerar

Tygbloggen


Bröllopsinspiration från vår butik i Skellefteå där Julia, som har gjort den tjusiga klänningen, jobbar!

Här kan du kika på våra brudklänningstyger!

/Alexandra

18 Jul

Unika tyger på våra stuvavdelningar

Tygbloggen

Vilka fynd det går att göra i våra stuvlådor! Eva-Marie sydde en somrig klänning av en stuvbit hon hittade när hon besökte vår butik i Jönköping.
”Mönstret till överdelen från en gammal Burda och klänningsdelen från mönstret onion 2035. Efter det att fotot tagits har jag kortat klänningen 10 cm”, skriver hon i ett mejl till tygbloggen@ohlssonstyger.se

Vi säljer fortfarande våra stuvar per kilopris, precis som vi har gjort sedan starten för över 40 år sedan. Många av våra kunder berättar ofta om hur kul det är att leta på våra stuvavdelningar just för att man kan hitta så unika tyger!

/Alexandra

13 Jul

Så syr du en åkpåse

Tygbloggen

Steg för steg visar bloggaren Sandra hur hon sydde den här fina åkpåsen till sin guddotter! I ett mejl till tygbloggen@ohlssonstyger.se skriver Sandra:
”Jag har skrivit ett inlägg om hur man syr sin egen åkpåse till barnvagnen i lapptäcksstil, ett jättebra och ganska enkelt projekt som jag tror att många skulle kunna tänka sig att göra!”

Sandra jobbade med åkpåsen några kvällar och du kan följa hela arbetet på hennes blogg där hon pedagogiskt berättar hur hon gjort med både bilder, mönster och text!

Klicka här för att se hur du enkelt och snabbt syr en åkpåse!

/Alexandra