18 Nov

Tyll och hjärtan blir en fin julkjol!

Tygbloggen


Funderar du på att sy årets julklänningar? I så fall måste jag tipsa om att vi har gjort en samlingssida med härliga jultyger på www.ohlssonstyger.se

Klicka här för att kolla in Julens Klädtyger!

/Alexandra

4 Nov

Ekologiska prickar och stjärnor!

Tygbloggen


Prickar och Stjärnor är populära mönster hos oss. Därför känns det roligt att kunna presentera dessa nya Ekologiska Trikåtyger!

Vi ser att efterfrågan på ekotyger för klädsömnad ökar och vill möta upp det. Därför utökar vi hela tiden vårt sortiment av ekologiska trikåtyger.

Här har du en samlingssida med våra Ekologiska trikåer. Sortimentet kan skilja sig något från butik till butik, men webbshoppen har hela vårt ekologiska sortimentet av trikåtyger för klädsömnad!

/Alexandra

13 Okt

Hela Sverige Syr

Tygbloggen


Foto TV4

Inför premiären av Hela Sverige Syr har vi fyllt på med Sybehören som kommer att användas i programmet!

Under sex avsnitt tar tävlingsdeltagarna sig an utmaningar som sätter sykunskaperna på prov. Deltagarna ställs inför en kreativ och en teknisk utmaning i varje program, Lisbeth Stålborg och Frederik Andersen bedömer plaggen och tar ett beslut om vem som måste lämna tävlingen. I slutet återstår en vinnare, som får titeln Sveriges bästa hemmaskräddare och dessutom får ge ut ett eget mönster i en katalog från en av världens största mönsterleverantörer.

Hela Sverige syr har premiär den 14 oktober klockan 21.00 i Sjuan.
Här kan du läsa mer om programmet och deltagarna!

Lycka till önskar Ohlssons Tyger!

16 Sep

Om du också är småfrusen

Tygbloggen


Butikerna bjuder på inspiration till dig som också är småfrusen nu när den krispiga delen av hösten smyger sig på!

Passande nog har vi extrapris på enfärgad Fleece just nu – 49:-/m! Fleece har så många användningsområden och du kan välja mellan 20 olika färger!

Värmande hälsningar från
Alexandra

2 Sep

Nytt hos Ohlssons tyger

Tygbloggen

Hej!

Nu får du 25% rabatt vid köp av Möbeltyg!
Välj bland mönstrat, enfärgat, Linnetyg med vacker struktur, Galon, Konstskinn.
Erbjudandet gäller alla möbeltyger!

Tygerna passar till soffor, stolsitsar, fåtöljer, kuddar m.m.

Vi har även ett kanonerbjudande på nya Gardintyger!
Utvalda mönster nu 69:-/m (ord. pris 89:-/m)

Erbjudandet på Möbeltyger gäller även de retroinspirerade Inredningstygerna från varumärket Littlephant! Kraftigt och slitstarkt tyg i bomull som passar till kuddar och möbelklädsel!

Alla erbjudanden gäller t o m 15/9 i våra butiker och online www.ohlssonstyger.se

Vi har även fyllt på hyllorna med höstens nyheter t.ex. Kuddfodral från 79:-/st! Ett enkelt knep att snabbt få en förändring där hemma!

Missa inte heller våra ekologiska trikåtyger från Lillestoff! Nya härliga mönster!

Mvh
Ohlssons tyger
www.ohlssonstyger.se

Följ oss i sociala medier:
www.tygbloggen.se
Facebook: Ohlssons tyger
Instagram: @ohlssonstyger

29 Aug

Hela Sverige syr

Tygbloggen

Symaskiner ska gå varma i tv-rutan! I det nya programmet Hela Sverige syr ska tävlingsdeltagarna visa sina färdigheter i att sy, allt från trendiga modeplagg till klassiker.

Deltagarna kommer att få ta sig an kreativa och tekniska syutmaningar under överinseende av en expertjury. På sedvanligt tv-tävlingsvis slås deltagarna sedan ut allteftersom.

Programledare är Linda Lindorff som även bloggar på Tv4 sajt. Mellan varven dyker blogginlägg om syprogrammet upp! Till exempel lite bilder från inspelningen och om att sy om gamla kläder!

/Alexandra

26 Aug

Barnkappa i tovad ull

Tygbloggen


Barnkappa av Tovad ull (199:-/m), som är en varm nyhet i butikerna! Till kappan har Burda 9501 använts som inspiration!

Erbjudandet på Viscosetrikå och Jogging gäller fortfarande!

/Alexandra

22 Aug

Erbjudande på Littlephant

Tygbloggen


Ivrigt packade jag och Frida, som är butikschef för vår webbshop, upp leveransen från Littlephant. Nu finns inredningstygerna med retro-inspirerade mönster online på www.ohlssonstyger.se!

Vi har förstås ett premiärerbjudande!

Trevlig (sy)helg!
/Alexandra

21 Aug

Sy dina egna kläder!

Tygbloggen

I våra butiker märker vi av att intresset för klädsömnad ständigt ökar. Att sy sina egna kläder är inte trendigt, det är en livsstil för många!

Du hittar allt du behöver till klädsömnad i våra butiker! Följsamma tyger, mönster och sybehör. Just nu vill jag tipsa om att höstens Viscosetrikå, som är ett följsamt tyg, kostar 79:-/m (ord. pris 99:-/m) och Joggingtyg 99:-/m (ord. pris 129:-/m). Båda tygerna passar utmärkt till sömnad av kläder!

Här på Tygbloggen kan du hitta en hel del inspiration och tips för klädsömnad i kategorierna Syprojektet och Sömnadsbeskrivning!

/Alexandra

PS Erbjudandena gäller t o m 1/9! DS

20 Aug

SYPROJEKTET – Tygpåsar av gardintyg

Tygbloggen

 

Hej Tygbloggen!

Nu har jag sytt tygpåsar att ta med mig när jag handlar mat. Vilken tant tänker ni ju nu. Ja, må så vara men en miljövänlig tant!

Jag tycker att de tygpåsar som finns att köpa på affären är så fruktansvärt fula, ser i och för sig väldigt miljövänliga ut med sin brist på färg och visst, det ultimata hade väl varit att sy tygpåsarna i ekologiskt tyg. Men tanken med det hela är att slippa köpa plastpåsar varje gång man handlar, så vanligt Gardintyg får duga!

Och till er som struntar i miljöfrågan kan jag tillägga att man sparar en hel del pengar på att inte köpa plastpåsar!

Köper man 120 cm av ett tyg som är minst 140 cm brett får man ut tre påsar. Men jag ville ha olika färger på mina, så jag använde istället 50 cm av både lila och turkost Gardintyg, som är en av höstens nyheter!


Nu förstår jag att ni också blev sugna på att sy påsar. Så antingen går ni in på min blogg och följer min beskrivning, eller så utgår ni från dessa mått:

Påsen 110 x 50 cm
Handtagen 35 x 8 cm x 2
Hörnen 16 cm
Tygåtgång 1 påse 50 cm
Tygåtgång 3 påsar 120 cm (lite köp tre betala för två-varianten)

Här hittar ni det turkosa Gardintyget och här det lila, Tråden finns här.

/Tant Karin