27 Maj

Styla om din lampskärm!

Någonstans i gömmorna har du säkert en vit gammal lampskärm som du kanske tröttnat på och vill ge nytt liv! Vi hittade en som vi tyckte behövde fräschas upp! Tyget som använts är det gula Inredningstyget Isbjörn. Kul med både mönster och färg!

Du behöver:
Lampskärm
Tyg
Textillim

Gör såhär:

lampa1

Börja med att rulla lampan över tyget och rita en bit utanför för att få tillräckligt med tyg att vika runt kanterna.

lampa2

Nu har du en mall som du klipper ut. Jag använde även Sy-clips för att fästa lampskärmen på plats för att underlätta när jag skulle börja limma. Tyget vill helst flytta på sig annars. lampa3lampa4

lampa_insta

12 Maj

Klä om din sänggavel!

Har du tröttnat på din sänggavel eller har du en annan möbel som börjar se sliten ut hemma? Med mycket enkla medel klär du om och skapar en ny look! Varför inte ha några olika tyger liggande hemma att byta med? Det är ju alltid kul med förändring!

Det enda du behöver är:
En häftpistol
En bit tyg på metervara!

Om du önskar att sätta knappar på din gavel som vi gjorde, behöver du också:
Klä-på-knapp
Vadd

Det följer med en bra guide med knapparna hur du klär dina knappar!
Ett tips är att ha ett slitstarkt möbeltyg så att det håller längre. Har du en sänggavel till dubbelsäng räcker ca 2m tyg eftersom sängens bredd oftast inte är mer än 180cm. Bra va!

Gör såhär:

gavel1 gavel2 gavel3 gavel4 gavel5 gavel6 gavel7

10 Maj

Inspirera mera!

Man kan tycka vad man vill om den digitala värld som exploderat och de sociala medier som blivit en stor del av våra liv. Men för kreativa själar som oss är det perfekt! Vi vill ha all inspiration vi kan få. Till exempel som Instagram, det finns så många roliga idéer och tips där som man både kan utnyttja och dela med sig av!

Vi gillar Instagram för det är ett sätt för oss att se hur NI använder våra tyger och vad ni skapar för vackra ting. Ni inspirerar oss varje dag med roliga idéer och tips. Det finns mycket man kan göra själv istället för att köpa. Ni lyckas göra vackra syprojekt till era garderober, barn och ert hem! Därför älskar vi när ni delar med er av detta! Använd gärna vår hashtag #ohlssonstyger på Instagram och inspirera mera!

hashtag1 blogg1

7 Maj

Flytta ut vardagsrummet!

Värmen har nått de flesta i landet och nu måste vi förflytta oss utomhus! Eller vad säger ni? Vi tipsar om att skapa en enkel bänk med några träbackar/lådor eller kanske lastpallar. Sy en dyna av vår uteväv att lägga över så blir det både mjukt och skydd mot vatten och fukt. Inred även med många kuddar och filtar för maxad mysfaktor.

Hur har ni skapat er uteplats i år?

ute3 ute4 ute5

29 Apr

Underbara sammet!

Vi har sålt slitstarka möbeltyger i 47 år! Inom denna kategori har vi vår populära sammet Henry! Den är klassad som möbeltyg och har 40 000 md!

Som vi nämnt tidigare så är sammet otroligt trendigt och passar till allt. Det är hållbart i dubbel bemärkelse eftersom det både är ett hållbart material och hållbart för miljön att klä om dina möbler! Vårt sammetssortiment finns både som metervara, kuddfodral och gardiner.

Passa på för nu har vi 25% på Henry sammet metervara tom 10/5!

henry2 henry1

25 Apr

Ett till piffigt skotips!

1Vår och tygskor går hand i hand, så här kommer ett till sätt att enkelt piffa till förra säsongens skor! Du behöver skor, ett bomullstyg och textillim. Jag har även använt mig av ett sidenband till nya skosnören och paljettband som dekoration.

2Börja med att välja vart på skon du vill ha tyget, rita en mall på papper och klipp ut, eller klipp i tyget direkt. Lägg pappersmallen på tyget och klipp ut med en rejäl sömsmån. Vänd på mallen för att få ut tygbiten till den andra skon.

3En ordentlig sömsmån behövs för att kunna vika in kanterna på tyget och för att kunna justera tyget utefter skons form. Jag limma fast tyget längs med sulan först, sedan längs med snörhålen och sist baktill vid hälen. Dra och rätta till tyget under tiden så det ser snyggt och jämt ut på skon.

4-2Jag har sedan limmat fast ett paljettband runt tygstycket, dels för dekoration och dels för att dölja skarven av tyget.

6Klart!

Lycka till!
/ Malin

12 Apr

Skapa dina egna fluffiga tofflor!

Fluffiga, håriga skor ligger verkligen på trendlistan just nu! Pälsen har tagit över och ska helst vara på allt. Från skor och väskor till kuddar och sittpuffar! Visst är det grymt snyggt och kul? Vi ville självklart haka på trenden och gjorde oss ett par egna fluffiga tofflor.

toffla1 toffla2

För att piffa upp dina gamla skor kan du inspireras och göra såhär:
toffla3Du behöver: Ett par skor, i detta fall tofflor. Eftersom skorna har ett kryss gjorde vi först en mall i papper. Välj sedan det pälstyg du vill ha eller vilket tyg du själv önskar. Mallen lades sedan på pälstyget och klipptes ut.
toffla4

Sedan använde vi textillim för att fästa pälstyget på tofflorna.

toffla5Visst blev de häftiga? Det är alltid kul med eget pyssel och när det går såhär snabbt och lätt att förvandla något gammalt vill man ju göra om hela sin garderob! Du både sparar pengar och återvinner gamla ting, perfekt!

20 Mar

Släpp lös kreativiteten!

Genom att sy själv skapar du inte bara din egen unika stil, dina kläder får också ett högre emotionellt värde! Vi tar bättre hand om plagg vi sytt själv, vi lappar och lagar istället för att slänga och köpa nytt!

DSC_3610

 

Frossa bland våra modenyheter!

DSC_3669

 

/Olivia

 

14 Mar

Fixa en vårig jeanskjol!

1Nu kommer det härliga vårnyheter till butikerna hela tiden och detta broderade denimtyg är ett av dem! Det är perfekt att sy en blus av eller hur enkelt som helst att sy fast på en jeanskjol som redan finns hemma.2 Placera tyget som du vill ha broderiet, hela biten som den är eller som ett eget mönster. 3 Jag sydde fast tygbitarna med en synlig och tät dekorsöm precis över kanten.4Klar!
Lycka till!
/Malin

8 Mar

Stärk dig själv genom sömnad och skapande!

dsc_1580
Vi tror att det finns något djupare i att sy en kudde än att få en ny look i soffan. Att sy är att komma i kontakt med sig själv, med sina tankar och känslor.

När vi sedan piffar soffan med den nysydda kudden blir inredningen personlig på riktigt. Kudden får en djupare betydelse då den påminner om skaparprocessen, och det finns en styrka i det som är svår att mäta med något annat. Det finns ytterligare en dimension på att sy och skapa med textilier. Det vi själva syr får en längre livslängd. Det gäller både inredning och kläder!

Här på Tygbloggen finns flera små och stora projekt för dig som själv vill sy och skapa ett unikt och personligt hem. Även flera projekt som ger dig möjlighet att uppgradera, lappa och laga istället för att slänga och köpa nytt. Allt för att skapa ett mer hållbart hem där vi tar hand om vårt hem och garderob!

/Alexandra