4 Mar

Allt fler syr sina egna kläder

Nya Klädtyger

Tygbloggen tog visst lite semester, men det har inte alla syglada gjort. Vi tycker att det är så roligt att se att intresset för att sy sina egna kläder fortsätter att öka i landet, det visar dagsfärska siffror från alla våra tygaffärer från Luleå i norr till Malmö i söder.

Efter snart 50 år vet vi att intresset för klädsömnad går i cykler. Just nu är vi inne i en period när symaskinerna går varma runt om i Sverige. Antal sålda meter av Klädtyger och våra Stuvar ökade stort under 2018 och vi ser inget stopp under 2019 första tre månader. Nu syr vi våra egna kläder igen. Vi märker att många av våra kunder tar ut svängarna med mönstrade plagg, men även våra enfärgade Klädtyger är populära.

ottobre123
Vi har många kunder som syr fantastiska kreationer efter avancerade mönster, som de ibland har skapat helt själva. De har kommit långt i sin utbildning vid symaskinen. Andra av våra kunder har precis börjat sy och testar sig fram med mönster, olika tygkvaliteter och spännande idéer. Allt för att kunna skapa sin egen unika klädstil. Oavsett hur långt du har kommit när det gäller klädsömnad har vi ett tips till dig när det blir fel, vilket det blir för oss alla – sprätta och börja om.

2

Just nu pågår våra alldeles egna Modeveckor med stort fokus på vårens nya Klädtyger, syglädje och riktigt bra erbjudanden till dig som syr kläder (gäller t o m 13/3). Det vill du inte missa!

Välkommen till en riktig tygaffär!
/Alexandra

Psst… Med detta inlägg kickar vi igång Tygbloggen igen. Vi siktar på tre inlägg per vecka och tar gärna emot tankar och idéer vad vi ska blogga om! Maila till alexandra@ohlssonstyger.se om du kommer på något roligt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>