1 Mar

Att sy en byxdress

IMG_20170221_115241_720Hej tygbloggen-läsare!

I veckan som var hade vi avprovningar på alla plaggen som ska vara med på modevisningen. Det var ett 3 timmar långt möte där vi gick igenom alla 18 olika plagg.

Vi provade dem, gjorde ändringar genom att nåla på plagget och rita in ändringar och skärningar med krita. Vi gick igenom vad för detaljer vi behöver ha till alla olika plagg, så som dragkedjor, knappar och klistertyg. Det är en lång process från idé till färdigt plagg och vi har snart kommit halvvägs vilket känns otroligt skönt!

Vi skrev om byxdressen förra veckan som mönstret och provplagget var gjort till. Detta var ett av plaggen vi provade av i veckan. Adam hade gjort ett fantastiskt arbete med byxdressen men vi ville göra några ändringar för att få det att se ut precis som vi vill.
IMG_20170220_181015
Vad ni ser på bilderna är att vi har nålat in över livet och ner på byxan för att ge byxdressen en snävare passform. Vi kommer även att göra om volangen upptill för att ge den ännu mera fall och volangkänsla.

Gilla gärna vår facebook-sida och följ oss på Instagram @lenningsmodevisning

/Emelie, Maja, Klara, Sofie, Wille, Adam, Madelene, Matilda

Bakgrundsinfo: Efter över 130 år förbereder den sista avgångsklassen från Lennings textilinstitut skolans sista modevisning. För att hylla Norrköpings textilarv. Vi på Ohlssons Tyger är stolta sponsorer till modevisningen. Följ resan här på Tygbloggen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>