12 Jun

Babyspecial – Sy ett babynest

Hej alla tygbloggenläsare!

Nu kommer jag köra ett gäng med syprojekt som vi kan kalla babyspecial. Som ni alla vet finns det hur mycket som helst man kan tänkas sy till nyfödda och eftersom jag väntar en egen liten knodd i slutet av juli så kretsar mycket av det jag syr just nu kring det. Så jag tänkte jag skulle dela med mig av beskrivningar på lite olika bebisgrejer.
Först ut är det väldigt populära babynestet. Det verkar ju vara en riktigt praktisk grej, barnet känner sig tryggt när det får sova lite trångt, barnet är skyddat om man vill ha det mellan sig i sängen och barnet är lätt att flytta på när det sover.
SYP_babyspec_I_2
Det finns redan en hel uppsjö av beskrivningar hur man syr ett babynest på nätet, men jag har gjort en väldigt detaljerad variant. Både en beskrivning på hur man lätt ritar mönstret och alla steg hur man sedan syr det med bilder och text. Det som är lite speciellt med mitt mönster är att jag visar exakt hur man gör rundningen upptill för att nestet inte ska bli så kantigt utan få en fin form.
SYP_babyspec_I_3
Det finns väldigt många fina bomullstyger att välja mellan, kolla in alla dessa lapptäckstyger. Jag tycker det är så fint att blanda två olika mönster men i samma färgskala. Dock blev ju inte mitt babynest så värst färgglatt.. Men svartvitt är ju så fint.
SYP_babyspec_I_4
Inköpslista:
SYP_babyspec_I_5
Jag gjorde även en lös dyna med plastad frotté i att lägga i botten, med en tanke om att slippa tvätta hela babynestet varje gång det händer en olycka.
SYP_babyspec_I_6
Den lösa dynan kan man även använda som skydd i barnvagnen eller var man vill.
SYP_babyspec_I_7
Såhär ser mönstret ut, beskrivning på det och sömnadsbeskrivning hittar ni här på min blogg.
/Karin

2 kommentarer till Babyspecial – Sy ett babynest

  1. Elisabeth säger:

    Hej, vad fint :), vad kostar all material ovh hur lång tid tar det att få den färdig ?.

    Mvh Elisabeth

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>