19 May

Bädda med hud- och miljövänliga Tencel

I vårt sortiment hittar du ett dra på-lakan som fungerar som både lakan och madrasskydd. Så nu kan du bädda med ett hållbart och hudvänligt alternativ!

Tencel tillverkas av odlad eukalyptus som växer snabbt och kräver lite vatten, vilket gör att processen har lite inverkan på miljön. Det är ett naturligt och hygieniskt fiber av  nedbrytbar trämassa, vilket gör att hela processen är miljövänlig. Vi ser alltså en minskad kemikalie- och vattenanvändning och lägre koldioxidutsläpp!

Dessutom visar kliniska studier att Tencel är lämpligt för personer känslig hud, eksem, astma och allergisk snuva. Vårt lakan är vattentätt och andas. Det håller dig sval om natten och prasslar inte. Förutom dessa kvaliteter ger lakanet ett skydd mot kvalster och bakterier. Undersidan är nämligen gjort av en 100% vattentät tunn polyuretanfilm (utan PVC)!

Du drar enkelt lakanet över din madrass och sen behövs inget mer. Varken lakan eller madrasskydd!

Här hittar du våra Tencel-produkter i webbshoppen!

/Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>