23 Jan

Barns aldrig sinande kreativitet

Våra nyss vitmålade väggar såg ut som en vit målarduk, tyckte 1,5-åringen och ritade omsorgsfullt med en krita på vägg, bröstpanel och garderob. Det var svårt att inte skratta när han ivrigt visade sina målningar. Jag förstod att det inte var något bus, det var kreativitet!

Jag har tänkt mycket på hur man uppmuntrar sina barns kreativitet. Att bistå med material (papper, pennor, tyger, tråd, garn m.m.) men också att komma ihåg att inte styra eller utgå från sin egen smak. Att arbeta med händerna är så befriande och det finns en kraft i att få skapa efter egen fantasi!

Häromdagen kom mitt äldsta barn hem från skolan och berättade ivrigt om att det är dags att ta symaskinskörkort. Jag är övertygad om att entusiasmen har smittat av sig från slöjdläraren på skolan. Hon är uppmuntrande, engagerad och petar inte så mycket i barnens idéer.

Vi får konstatera att barnen klarar sig långt på sin egen fantasi så länge det finns material att arbeta med och att vuxna inte lägger sig i för mycket!

/Alexandra

2 kommentarer till Barns aldrig sinande kreativitet

 1. Anne-Li säger:

  Vad roligt att följa bloggen! Och hedrande att bli omnämnd! För jag har en stark känsla av att det är jag som är slöjdläraren i fråga!
  Vilken cred! Det är inte varje dag!
  Tack gulliga Alexandra!

  /Anne-Li

  • Tygbloggen säger:

   Hej Anne-Li!
   Vad roligt att du följer Tygbloggen och tack för ditt engagemang!
   Ha en härlig vecka!
   /Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>