20 Aug

Jean Paul Gaultier och ränderna


Varje år säljer vi kilometervis med randigt tyg i olika kvaliteter och det finns bara en förklaring till det:
Ränder går aldrig ur tiden!

Det håller även den ständigt aktuella modeskaparen Jean Paul Gaultier med om. Så här står det om hans relation till ränder på utställningen The Fashion World of Jean Paul Gaultier From the Sidewalk to the Catwalk.
“Jag har alltid älskat den grafiska och arkitektoniska aspekten av ränder. Min mor brukade klä mig i randiga sjömanströjor. De passar till allt, har aldrig blivit omoderna och kommer troligen heller aldrig att bli det.”

Jag är rädd att jag kommer att missa hans utställning för jag har inga planer på att resa ner till Stockholm innan den 22 september med min baby. Men om du har möjlighet har jag förstått av recensioner och skriverier att det är en helt fantastisk utställning, vilket även bloggaren Erika bekräftar.

Vad? The Fashion World of Jean Paul Gaultier From the Sidewalk to the Catwalk
Vart? Arkitektur- och designcentrum på Skeppsholmen i Stockholm
Hur länge? Till och med 22 september 2013
Intressant för Tygbloggens läsare: Gaultier har ingen formell utbildning, men började tidigt sända skisser till kända modeskapare och på den vägen är det!

/Alexandra

En kommentar till Jean Paul Gaultier och ränderna

  1. Wivi säger:

    Tack för tipset. Den utställningen ska jag förska ta mig till.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>