31 May

Handarbete – från lågstatus till folkligt trendigt

Nu vill alla göra som farmor och sy sitt eget lapptäcke! Att stickning, broderi, sömnad och andra traditionellt kvinnliga hantverk har fått ett rejält uppsving de senaste åren märker vi av i våra butiker!

Rent historiskt har det traditionellt kvinnliga handarbetet haft en låg status och inte värderats som riktig konst. Fram tills nu. I och med att hemslöjden firar 100 år, vilket du kan läsa mer om här, hamnar handarbetet plötsligt i blixtljuset, vilket var på tiden. Flera museer runt om i landet uppmärksammar det med jubileumsutställningar.

Om du precis som jag funderar på att sy ditt eget lapptäcke kan jag tipsa om att vi har ett stort parti lapptäckstyger just nu, i butikerna och i webbshoppen. Du kanske redan har sytt ett? I så fall får du gärna skicka en bild till info@ohlssonstyger.se så lägger jag upp bilden här på Tygbloggen som inspiration till oss andra!

/Alexandra

PS Om du inte har tid men vill ha ett lapptäcke såhar vi ju också färdigsydda… DS

En kommentar till Handarbete – från lågstatus till folkligt trendigt

  1. Pingback: Barn som slöjdar | Tygbloggen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>