19 Aug

Lappa och laga kläder

Har du också börjat gå igenom barnens kläder inför höstterminen och upptäckt hål och revor? Dessa lagar du enkelt med våra smarta laglappar och tygmärken. Det blir mycket billigare så än att köpa nytt!

Hos oss hittar du även laglappar i nylon som står emot regn och rusk att laga ytterplagg med! Den är självhäftande  och passar till lagningar av ex dunjacka, regnkläder, tält m.m.

Här finns laglappar och tygmärken!
IMG_2975
Ett annat klassiskt sätt att laga revor och hål är att plocka fram symaskinen. Börja då med att vända plagget ut och in. Lägg en tygbit på hålet, tänk på att den måste vara lite större (gärna 2,5 cm bredare). Nåla gärna fast tygbiten i kanterna så att den hålls på plats när du syr. Sy sen fram och tillbaka tills hela hålet är stängt. Vissa föredrar sicksack. Det sista du gör är att vända plagget ut och in och stryk med strykjärn över lagningen. Klart!

Saknar plagget en knapp? Det fixar du i ett nafs! Du behöver synål, matchande tråd och ungefär fem minuter av din tid:

Här hittar du knappar! För ett större utbud, besök någon av våra tygaffärer!

Kanske har en dragkedja gått sönder på plagget? Läs gärna Kristinas blogginlägg Sy fast en dragkedja och Korta av en dragkedja för tips och råd hur du gör!

/Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>