5 Sep

Låt oss presentera Anna Wiklund!

Vi kan med glädje berätta att vi har ett DIY-samarbete med modebloggaren och Umeåbon Anna Wiklund, som bloggar under namnet Annawii!

Allt fler, både unga som gamla, lockas av DIY, som står för Do It Yourself eller på svenska Gör det själv. Det handlar om att skapa eget och i vårt samarbete med Anna vill vi visa hur man med enkla medel kan göra om kläder, väskor och accessoarer med sybehör från oss! För att lära känna Anna lite närmare har vi ställt ett par frågor om hennes relation till DIY-vågen:

Vad är tjusningen med DIY?
– Allt! För det första är det fantastiskt roligt och rogivande att skapa med händerna och för det andra känner man oftast en enorm stolthet efteråt när man är klar. För mig är det inte bara den färdiga produkten som är det viktiga utan hela processen eftersom den ger mig så mycket och får mig att må bra.

Vilket var ditt första DIY-projekt?
– Jag har alltid älskat att pyssla men i vuxen ålder var det nog an cape som jag gjorde till London fashion week 2011. Jag köpte ett superfint stickat tyg på Ohlssons Tyger och följe en guide på internet på hur man skulle göra. Det blev faktiskt riktigt bra och den hänger i garderoben just nu och väntar på en riktigt kall höstdag!

Vilka projekt kan vi se fram emot i samarbetet mellan dig och Ohlssons Tyger?
– För tillfället är jag inne i en period då jag vill göra om saker så det blir mycket dekorationer och piff av både kläder och accessoarer. Det känns som en bra nivå för mig som studerar heltid och extrajobbar för jag vill att det ska vara roligt och inte övermäktigt.

Kläder, skor, väskor. Vilka tips har du till den som funderar på att börja med DIY?
– Jag tycker att man ska börja på en lagom nivå. Har man inte sytt så mycket så kan man börja med att dekorera en väska, göra om ett diadem eller varför inte piffa till en kavaj! När man får koll på det kan man sedan gå vidare och testa på att göra saker helt från grunden.

Här kan du kika på Annas tidigare DIY-projekt!

/Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>