22 Sep

Miljötips!

Här kommer några snabba tips på hur du kan spara på vardagliga förbrukningsprodukter och i stället sy ersättare i textil.

Kasse

Jag ville ha en kasse som jag kunde ha med mig i handväskan för att jag inte skulle behöva ta en plastpåse. Då sydde jag denna fina kasse i taslan, vilket är ett utmärkt material eftersom det är så tunt. Som alternativ skulle vindpoplin också fungera bra!

Mått: 50×45 cm, handtagen 50cm, knäppremmen 24cm 

Tyglappar

Jag använder mina tyglappar till allt! Som näsdukar, till ansiktsrengöring och diverse tvättlappar. Det tar inte många minuter att göra ett par stycken och det bästa är att de håller så länge, det är bara att tvätta och återanvända.

Mått: ca 23x23cm

Mat-påsar

Jag har börjat handla i en förpackningsfri affär, där jag tar med mig dessa påsar och handlar med istället för att ta plastpåsar till alla grönsaker jag handlar. Det är så roligt att använda något som en gjort själv och samtidigt spara in på plastpåsarna.’

Mått: 28×24 cm

Kolla in videon nedan för att se hur jag gjorde!

/ Miriam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>