27 Feb

Piffa till hemmet inför försäljning!

gardintygerkuddfodral 12.53.11Har du sålt ditt hem någon gång? Satt in en plåt med köpesbullar i ugnen innan visning? Lagt fram citroner på ett fat och ställt färska kryddor vid spisen?

Knepen fungerar, enligt mäklaren Imre som är med i Tv3s nya serie “Välkommen på visning”. Varje måndag får vi följa tillvaron på mäklarkontoret Hemverket i Göteborg. Deras koncept är väldigt annorlunda jämfört med konkurrenterna. De låter säljaren hålla i visningen medan mäklaren vägleder och hjälper till med pappersarbetet. Spännande möten uppstår!

På väg till kontoret nu på morgonen var Imre med i radion och pratade om knep att ta till för att öka intresset för sitt hem på Hemnet. Det talades bland annat om citronerna och kryddorna, men jag tror att det finns viktigare knep att ta till!

T.ex. plocka bort alla personliga tillhörigheter. Bort med toalettborstar, tandborstar, töm alla soppåsar och diskmaskinen m.m. Målet är att spekulanten ska kunna se sig själv bo i lägenheten och då måste man röja undan alla spår av den som bor där just nu. Det får förstås inte bli för opersonligt, men det löser man enkelt med vackra textilier som enkelt skapar en välkomnande och ombonad känsla.

Häng en kökshandduk i linne på spisen, lägg ett överkast längst ner på sängen med matchande kuddfodral som i hotellrummet, byt till skira gardiner som släpper in det viktiga dagsljuset. Är det lågt i tak? Få enkelt en känsla av rymd i rummet genom att hänga gardinerna på en takskena som du monterar i taket. I badrummet hänger du tvättade och torktumlade handdukar!

Lycka till med försäljningen!
/Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>