15 Mar

Sy en byxdress, del 2

Foto 2017-03-01 10 37 39Hej tygbloggen-läsare!

Byxdressen har kommit till sitt sista inlägg. Adam har gjort klart ändringarna på byxdressen och den är nu så pass redo att vi kommer kunna sy upp den i dess verkliga tyg.

Foto 2017-03-02 13 22 33 Foto 2017-03-02 13 22 10I förra veckans blogginlägg så hade vi nålat in plagget för att ändra passformen och göra den tajtare. Adam gjorde då ändringar på mönsterdelen enligt innålningen. Han gjorde ett format insnitt som är format ungefär som en diamant från midjan och upp till bysten, han lät bystpunktens vidd vara kvar då den inte skulle bli för tajt över bysten där det redan satt bra. Sedan fortsatte han och gjorde ett insnitt ifrån bystpunkten och uppåt för att minska överflödigt tyg på toppen av överdelen.

Foto 2017-03-06 14 53 50Så nu är allt som återstår att göra, att sy upp den i det tyg vi önskar ha den i, göra alla detaljer mer noggrant, slutpressa plagget och till sist hänga det på dess galge i väntan på att få gå på cat walken den 3 juni.

I nästa blogginlägg kommer vi att titta närmare på när Sofie och Adam syr byxor till en av våra herroutfits!

Gilla gärna vår facebook-sida
och följ oss på Instagram @lenningsmodevisning

/Klara, Adam, Maja, Madelene, Emelie, Sofie och Wille

Bakgrundsinfo: Efter över 130 år förbereder den sista avgångsklassen från Lennings textilinstitut skolans sista modevisning. För att hylla Norrköpings textilarv. Vi på Ohlssons Tyger är stolta sponsorer till modevisningen. Följ resan här på Tygbloggen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>