27 Oct

Sylusten blomstrar i Sverige

kladtyger
Intresset för att sy sina egna kläder fortsätter att öka i landet, det visar våra egna dagsfärska siffror från butikerna. Antal sålda meter av modetyger har ökat stort sen i fjol. Just nu är enfärgade modetyger, gärna med lite stretch i, populärt bland våra kunder t.ex. courtelle jersey och viscosetrikå.

Vi har många kunder som syr fantastiska kreationer efter avancerade mönster som de ibland själva har skapat. De har kommit långt i sin utbildning vid symaskinen. Andra har precis börjat sy, och testar sig fram med mönster, olika tygkvaliteter och spännande idéer. Allt för att få skapa sin egen unika klädstil!

fleece2
Det är också väldigt populärt bland nyblivna föräldrar att sy babykläder, helst i mjuka trikåtyger. För att inte tala om det bästa nybörjarprojektet av dem alla – att sy en mössa. Det är enkelt och du får ett snabbt och användbart resultat!

Oavsett hur långt du kommit när det gäller klädsömnad finns det en tröst att luta sig mot när det blir fel, vilket det blir för oss alla – sprätta och börja om!

/Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>