25 Feb

SYPROJEKTET – Så syr du body och dregglis till bebisen

Hej Tygbloggen!

Den här gången har jag sytt en body och några dregglisar. Det finns ju så sjukt mycket fina barntrikåer på Ohlssons Tyger nu. Jag måste erkänna att det är väldigt svårt att inte köpa av dem allihopa när man ser dem dagligen i butiken!


Jag valde att göra bodyn i det här fina traktortyget, kanta den med blå muddväv och använda färgglada tryckknappar att stänga den med. Dessa tryckknappar är helt underbara, finns i flera roliga färger och är riktigt billiga. Det enda är att man måste ha prymtången och verktyget till, men det är ju bara en engångskostnad. Sedan betalar man mindre än en krona styck för tryckknapparna. Så syr man mycket barnkläder är det en jättebra investering. Dessutom kan man använda tången till alla Pryms tryckknappar och öljetter.

Material till body och dregglisar:
Trikå 50 cm
Muddväv blå 30 cm
Muddväv vit 30 cm
Prymtång
Verktyg till tång
Tryckknappar gröna
Tryckknappar vita
Tvillingnål
Tråd
Spillbitar ca 30 x 30 cm

Och när jag ändå höll på så klippte jag ut och sydde ihop några dregglisar i resttyger från tidigare syprojekt, bakom dem fick det bli vit muddväv:

Ni kommer väl ihåg Oskars mössa, Emilias klänning och min Metallicaklänning?

Vill ni se hur jag sydde bodyn, konstruerade mönstret till dregglisen och sydde ihop den? Ja då kan ni göra det här på min blogg.

Där visar jag även hur enkelt det är att sätta dit tryckknapparna.

/Karin

En kommentar till SYPROJEKTET – Så syr du body och dregglis till bebisen

  1. Pingback: Långbyxor för barn, storlek c:a 1 år | Textil och tips

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>