24 May

SYPROJEKTET – Snabbsy en slips

Hej!

Den här gången blev mitt syprojekt en snabbslips, eller egentligen två. I dessa tider är det inte så dumt att slipsen går snabbt att sy. För nu börjar det ju bli lite brådis om slipsen ska bli färdig till balen och man vill ju såklart att slipsen ska matcha klänningen. Som tur är så finns duchessen i en hel mängd med färger i webbshoppen och ute i butikerna.

Eller är det så att ni sydde klänningen i det svarta rostyget och det blev ungefär en tjugo/tjugofem centimeter bred remsa kvar? Använd då den istället, det gjorde jag:
Egentligen ska slipsar klippas på diagonalen, men det struntade jag i. Dels på grund av tygåtgången och dels för enkelhetens skull. Resultatet blir nästan lika bra, slipsen blir inte riktigt lika följsam, men vem tycker slipsar är bekväma ändå?

Eftersom det gick så fort gjorde jag även en i lila duchesse:

Det som gör slipsen så enkel och snabbsydd är att man syr ihop ändarna såhär innan man vänder slipsen.
Då ser baksidan ut såhär efter den är vänd.
Och framsidan såhär.

Jag har ritat mönstret själv, men inga avancerade grejer, finns beskrivet på min blogg hur jag gjorde. Finns även en beskrivning hur jag sydde slipsen.

Fast det är klart, man kanske hade ett gäng möss till hjälp med klänningen, då fixar de säkert slipsen också.

/Karin

En kommentar till SYPROJEKTET – Snabbsy en slips

  1. Pingback: Sy vårens festklänning | Tygbloggen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>