19 Mar

SYPROJEKTET – Sy din egen skötväska

Hej Tygbloggen!

Av det här fina möbeltyget har jag sytt en skötväska. Fast egentligen är den som vilken väska som helst, så man behöver ju inte bära runt sköta-om-saker i den. Det enda som är lite speciellt med den är att det är så många fack, närmare bestämt tolv stycken. Varav ett är i spets och tanken med det är att förvara en flaska lättåtkomligt i.
Botten, ena sidan av axelremmen, detaljer och kanterna gjorde jag av fuskskinn. Högst upp på innerfickorna sydde jag fast resår för att hålla sakerna man förvarar där på plats. Väsklocket stängs med ett magnetlås.


Jag fodrade med det här gardintyget, lite lyxigt kan man ju tycka, men jag tänker mig att man kommer se insidan av den här väskan ganska mycket. Och det är ju så fint, här kan vi prata om kärlek vid första ögonkastet.

Axelbandet är inte helt färdigt, då vi inte har någon barnvagn än vet jag inte riktigt hur jag vill hänga väskan. Därför sitter det än så länge bara en nål som håller ihop bandet. Kanske blir någon lösning med tryckknappar.

Inköpslista:

Möbeltyg 0,7 m
Gardintyg 2 m
Fuskskinn 0,5 m
Spets 0,25 m
Resår
Magnetlås
D-ringar 2 st
Dragkedjor 40 och 45 cm långa

Väskan är 40 cm bred, 30 cm hög och 13 cm djup, vill ni ha utförligare mått och se bilder på hur jag sydde väskan så kan ni göra det här på min blogg.

Och vill ni ha ett utlåtande på om den är bra eller dålig får ni ge er till tåls i ett halvår eller så. Fast jag måste erkänna att jag är lite sugen på att börja använda den redan innan bebisen har kommit.

/Karin

En kommentar till SYPROJEKTET – Sy din egen skötväska

  1. Pingback: Babyspecial – Sy en skötbordsdyna | Tygbloggen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>