22 Oct

SYPROJEKTET – Sy en adventskalender


Hej Tygbloggen!

Den här gången blev det julpyssel som syprojekt. Tänkte att jag skulle vara ute i god tid för en gångs skull, så jag gjorde en adventskalenderorm redan i oktober.

Jag har använt småprickigt Bomullstyg i 6 olika färger, Satinband, ripsband, småbitar av fuskskinn och kuddstopp.

Det är alltså en orm som man kan fylla med små presenter. Jag har fått idén av min svärmor. Janne hade nämligen en liknande orm när han var liten!

Nej, det är ingen tusenfoting, även fast det ser ut så när den är tom.

Och om vi tjuvkikar i första luckan så hittar vi…

En trådrulle!

Kanske inte så många ungar som blir speciellt lyckliga över en sådan present, men det är ju faktiskt valfritt vad man vill fylla luckorna med. Själv kan jag visst tänka mig glädjen över att få en trådrulle om dagen hela december!

Jag måste erkänna att jag hann fundera fler än en gång under tiden jag pysslade med den här ormen. På vem det egentligen är som hittat på att man ska hålla på att vänta på julafton genom att öppna luckor redan från första december. Hade det inte räckt att börja kring sjuttonde?

Men nu är den äntligen klar och trots att det krävdes en del tålamod så tycker jag att ni ska testa göra en egen. För visst blev den fin? Här hittar ni beskrivning på hur jag gjorde den.

Jag använde 15 cm av 6 olika tunna bomullstyger, 9 m satinband och 20 cm ripsband. Småbitar av fuskskinn och kuddstopp.

God Jul!

/Karin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>