20 Jun

Tävla & vinn


Jag tänkte att vi skulle fira att sommaren är här med en tävling. Priset är sicksack på flaska, eller rättare sagt Fray Check. Det är ett lim för fixering av kanter, knapphål m.m. och kan t.ex. användas i stället för sicksacksöm på fransiga tyger!

Vad skulle du använda limmet till? Lämna en motivering i kommentarsfältet så kanske du är den som vinner en flaska av det här smarta limmet och glöm inte att ange din mejladress!

Tävlingen pågår tills tisdagen den 26/6 klockan 13.00! Vinnaren presenteras här på Tygbloggen samma dag som tävlingen avslutas!

/Alexandra

32 kommentarer till Tävla & vinn

 1. Rebecca säger:

  För mig skulle det komma väl tillpass när jag syr småsaker där det är svårt att komma åt att sicksacka

 2. Fia säger:

  Jag skulle använda limmet när jag syr kläder till pukifee-dockor. De är bara 15 cm höga, så det är svårt att få plats att sy sicksacksömmar på deras små kläder.. Därför kan jag inte använda alla tyger jag vill, så fray check vore jättebra till detta!

 3. Åsa K säger:

  Jag skulle använda limmet till att förstärka kanterna på mina applicerade motiv. T ex på väskor som används ofta. Kanterna kan bli lite slitna med tiden, trots vliesofix.
  http://www.krumelurigt.blogspot.se/2011/11/till-fjallbruden.html

 4. Tippbritta säger:

  Men vilken smart grej! Jag skulle behöva limmet till mina små tetrabörsar där jag nu får använda min zick-zack sax istället.

 5. Karin säger:

  Hej. Jag skulle använda Fray Check till att fästa trådarna när jag syr med min nyinköpta fynd Overlock maskinen. Trevlig sommar!

 6. Anna säger:

  Det är här en vansinnigt bra produkt som jag har använt i flera år. Jag brukar stabilisera kanterna på hål i t.ex. kläder innan jag sätter en lapp över, på kanterna på applikationer, på missöden vid broderier när tråden går av och vid behov när jag syr lappteknik.
  Skulle gärna ha en flaska till, för även om de är dryga tar de slut någon gång.

 7. Eftersom jag pga sjukdom har väldigt svårt för “pilliga” jobb, dvs vika och nåla sömsmån i väldigt tunna/”halkiga”/stretchiga tyger. Med lim skulle jag slippa både smärta och “såpiga” fingrar haha! :)

 8. Emma säger:

  Jag skulle använda denna smarta produkt när jag syr cosplay (alltså när man klär ut sig till karaktärer från filmer eller tv-spel). Vissa sådana dräkter har svåra applikationer, eller ska inte se sydda ut så man kan inte fålla dem.

 9. Jessica säger:

  Jag skulle använda det när jag syr miniatyrsaker till min svärmors dockhus, där är det svårt att sicksacka och fray check skulle komma väl till pass :)

 10. Det här är precis vad jag har önskat länge. Undrar varför inte jag skulle få en tub nu. Hoppas, hoppas

 11. Syster Elin säger:

  Jag skulle använda limmet till mina små mjukisdjur som jag nu fått dille på att sy. Det är bitvis riktigt smått och pillrigt och där skulle det nog funka bra med lite lim!

 12. Kerstin Gimbergsson säger:

  Jag skulle använda limmet till “pillerlagningar”, regnjackan (som det inte går att sy i) och mycket mer… :)

 13. VLO säger:

  Jag skulle använda den när jag syr historiska kläder som jag inte vill förfula med sicksack. Det är så jobbigt att kasta alla sömmar för hand.

 14. Wivi säger:

  Verkar vara en toppenbra produkt. Skulle använda den till trasiga byxben, små pilliga saker där det är svårt att komma åt med zigzag, applikationer och på tyger som lätt fransar sig.

 15. Rose-Marie säger:

  Grymt fiffigt! Skulle gärna testa denna produkt. Tid är pengar, att få slippa sicksacka när man har bråttom på väg till grillfesten.. Mindre stress, mera tid

 16. My säger:

  Jag skulle använda den när jag syr kläder till konståkningsklubbens isshows kläder. Det blir många nya dräkter varje år och en tub Fray Check skulle göra att man skulle få tid att göra ännu fler dräkter. :) Naturligtvis är alla dräkter sydda med tyg från Ohlssons.

 17. Gunilla Lundmark säger:

  Hej! Jag skulle använda den när jag lagar mina hästtäcken.

 18. Anne säger:

  Har man ett litet barnbarn och gillar tyg o knåp då kommer det väl till pass! Tänk vad många fina sommaralster som kan bli gjorda:)

 19. Lisa säger:

  Jag skulle använda den till att laga vårt jättefina överkast som gått sönder i en söm. Finaste julklappen av min far, som behöver fixas lite. Så it would be great!

  /Lisa

 20. Carina Haraldsson säger:

  Jag skulle använda det när jag fåller upp mina byxor som jag alltid måste göra när jag köper nytt för jag är liten och rund :)

 21. Margaretha säger:

  Men på ALLT, måste vara världens fiffigaste lim.

 22. Carina Newman säger:

  Wow vilken grej hade varit perfekt att ha när jag skapar med allt smått…..perfekt att ha med i husvagnen

 23. Birgitta Persson säger:

  Det ser ut att vara ett perfekt tillbehör för mig som syr mycket bl.a lappteknik. Laga fransiga byxben på detta sätt ser ju toppanbra ut, bra attha medpå resa när inte symaskinen är med! Vill gärna vinna, har en bit till närmaste tygaffär.

 24. anneli olofsson säger:

  Detta skulle underlätta när jag syr 1″ x 1″ rutor på lapptäcken.Dessa små rutor vill gärna fransa sig.

 25. Elin Berg säger:

  Det här skulle jag absolut använda till alla dessa dekorationer på mina 1700-talskläder – tygremsor lagda i veck eller rynkade som utsmyckning på liv och ärmar. Med mera!

 26. Mylla säger:

  jag är nog mest nyfiken på om det ens funkar som utlovat 😉 Men funkar det så måste det ju vara suveränt när man har lite för lite tyg och zigzagen tar upp för mycket plats!

 27. Carina Johansson säger:

  Jag skulle nog använda limmet till det mesta. Med ett hem med barn både andras och egna 5 hundra så skulle det komma väl till pass med ett sådant bra lim. Jag syr också barn och hundkläder och en massa lagande av kläder blir det ju också. Skulle vara superskönta att bara kunna ta fram limflaskan i bland i stället för att sätta sig vid symaskinen :)

 28. Elisabeth säger:

  Skulle använda det på ändar till spets och dekorationsband jag syr på kläder och det kan vara svårt att få ändarna snyggt.

 29. Niina säger:

  Lätt! Mina vintageklänningar (<3) som är ömtåliga och fransiga, speciellt runt knapphål som forna tiders kvinnor omsorgsfullt och upprepade gånger knäppt och knäppt upp. Och kanske några män också 😉

 30. Åh vad fiffigt! Jag skulle använda den till mina magdans-själar! De rör sig inte lika fint med en fållad kant så det skulle vara perfekt!

 31. Anne säger:

  Behöver hjälp med barnbarnskläderna.) Håller tummar o tår för vinst.Gillat o delat!

 32. Pia säger:

  Jaaa jag hinner innan tiden är ute.
  Alla fiffiga hjälpmedel som finns vill jag ju testa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>