6 Mar

Textil och tips!


Inspirationsbloggen Textil och tips startades i höstas. Där tipsar Renate bland annat mönster till lättsydda kläder för personer med rörelsehinder t.ex. omlottkjolen på bilden.

“Om man har en funktionsnedsättning och vill skaffa sig en ny och mer bekväm garderob finns speciella kläder att köpa eller beställa. Sådana kläder sys inte upp i så stora upplagor och blir därför ofta dyra. Till min mamma som på äldre dar fick rörelsehinder och inkontinensbesvär sydde jag kläder, som var mycket omtyckta av äldreboendets personal eftersom de var mycket lätta att ta på och av. Dessa kläder är dessutom mycket lättsydda så jag tror att mönstren kan vara till glädje för fler”, skriver hon på sin blogg om att köpa eller sy kläder.

Förutom att Renate guidar till mönster och hemsidor hittar du också bra tips om tyger, hur man ska tänka kring mönsterpassning m.m. på Textil och tips.

/Alexandra

En kommentar till Textil och tips!

  1. Pingback: Sy en festklänning | Tygbloggen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>