Symaskinsnålar – en guide till rätt nål!

Publicerad 28 augusti 2019

Här kommer Ohlssons Tygers mini-guide till rätt nål! När man köper symaskinsnål är det materialet du ska sy i som bestämmer vilken sorts symaskinsnål man ska använda.

Ska du sy i elastiska tyger med stretch i?

Symaskinsnålar stl 60-80 Microtex Speciellt anpassade för sömnad i tunna tyger ex baddräktstyg, silkesatin, chiffong,  organsa m.m. Nålen är tunnare med en vass längre och tunnare spets. Den undre delen av nålen, från hålet och nedåt, är längre. Den är också perfekt att sy i Mörkläggningstyger eftersom tyget är vävt i tre lager, då behövs en extra tunn, vass nål!

Symaskinsnålar stl 70-90 Stretch
Symaskinsnålar för sömnad elastiska tyger som trikå, muddväv, jersey.

Symaskinsnål, tvilling stl.75 Stretch
Används till stretchtyger för att sy två sömmar bredvid varandra, sy fållar eller stickningar.

Ska du sy i stumma tyger utan stretch?

Symaskinsnålar stl 70 Använd den här storleken när du ska sy i vävda, tunnare tyger som crépe, batist, bomullspoplin, viscose och voile.

Symaskinsnålar stl 80 Perfekt nål till vanliga Gardiner! Kan också användas för sömnad i tyger som Linne, Lakansväv, Bomullstyger, Indisk Bomull m.m.

Symaskinsnålar stl 90-100 Använd Standardnålarna 90-100 när du ska sy i tyngre tyger som ull, kapptyg och fuskpäls. Den absolut bästa nålen i denna kategori är Symaskinsnål 90 Jeans. Den säljer vi mycket av till sömnad av markis och möbeltyger, även till kunder som ska fålla jeans eller sy i skinnimitation. Den nålen är vassare än en standard 90-nål och kommer därmed igenom tjocka och täta material lättare.

Symaskinsnålar stl.80-100 Skinn För sömnad i skinn och skinnimitation. Den här nålen skär så den ska man endast ha till skinn. Annars skär man av trådarna i tyget.

Här hittar du våra Symaskinsnålar!