Partier och fabrikernas så kallade leftovers

Bortglömda tygrullar i möbelindustrin, stuvar av fin kostymull från kända designers och klädtyger som inte blev till kläder. Vi är mycket stolta över att i snart ett halvt sekel tagit emot och förmedlat vidare tyger som annars skulle slängts på soptippen. 

Tillfälliga partier av överblivna tyger från kläd- och möbelindustrin är en viktig del av vår historia. Ända sen starten har vi köpt upp partier av så kallade leftovers från fabriker runt om i Sverige och Europa. Tyger med hög kvalitet, men som av olika anledningar inte kommit till användning.

Det har blivit lite av vårt signum att alltid erbjuda kunderna möjlighet att botanisera bland unika tyger som inte går att hitta någon annanstans. Det var faktiskt så allt började i den lilla tygaffären i Umeå år 1971. På den tiden köpte vi upp andrahandsortering från tygbältet runt Borås. Vi hade ingen egen telefon i den lilla butiken, inte ens någon skylt ovanför entrén. Däremot hade vi en stark drivkraft och tro på det vi byggde upp – en oas för alla oss som älskar att sy, pyssla, sticka och inreda.

Oftast är de rekommenderade priserna flera hundralappar dyrare, men eftersom vi köper in tygerna i partier kan vi också erbjuda riktigt bra priser på våra partier.  Just nu har vi tre olika partier som du absolut inte vill missa. Två av partierna har vi dessutom sänkt priset på i veckan – Möbeltyger för endast 29kr/m (rek.pris 99-249kr/m) Gardintyger för 29kr/m (rek.pris 99-199kr/m). Vi har även ett parti Klädtyger för 59kr/m eller 50kr/m (rek.pris 99-149kr/m) om du köper minst 3m av samma tyg. Vi har även ett parti Lyxpäls som vi nyss sänkt priset på till 129kr/m. Partierna finns i begränsad mängd, och det finns inte mer att fylla på av tygerna, så passa på innan favoriterna tar slut!