Sy ett insynsskydd till ditt glasskåp!

Publicerad 29 mars 2022

I samarbete med @emelie.sundberg

Hur har ni det med ordningen i era skåp? Det har ju blivit så trendigt med gamla vintage- skåp med glasdel och hur fint det än är så kan det vara svårt att hålla den där ordningen där inne som krävs för att det ska se sådär fint ut hela tiden.. Jag har ett gammalt träskåp med glasdörrar i vårt badrum, och det är ett sådant typiskt skåp där det aldrig blir någon ordning i. Men, det är ju enkelt löst genom att helt enkelt sy ett insynsskydd!

Mät glaset på höjden och lägg till någon centimeter då spiralen sitter lite över och under glaset. Du behöver också lite till sömsmån till kanalen som skall sys.

Hur bred gardin du vill ha är en smaksak men jag skulle rekommendera att ta minst glasets dubbla bredd så att tyget kan vecka sig sådär fint.

Skruva fast två öglor tillhörande gardinspiralen i överkant av glaset och två öglor under glaset. Trä igenom spiralen i kanalen och skruva in öglor i spiralen. Voila! Du har en liten gardin!

Här hittar du Gardintyg Voilé Rand >>
Här hittar du matchande Sytråd >>
Här hittar du Gardinspiral >>

Det här är en del av Ohlssons Tygers samarbete med den kreativa duon @emlie.sundberg och @whatdecoratesmyday. Håll utkik, under våren kommer ytterligare syprojekt!