Sy ett kuddfodral utan dragkedja

Publicerad 19 maj 2022

Ett samarbete med @emelie.sundberg

Nu när våren är här och vi inreder våra uteplatser tänkte jag inspirera till att sy sina egna soffkuddar att ha i utemöblerna. Det roliga med att sy sina egna saker är ju såklart att ha unika saker som ingen annan har men också att man kan bestämma storlek och form och få det exakt så som man vill ha det. Jag har länge letat efter ett par stora rejäla kuddar att ha i min bambugrupp men inte hittat några jag fallit för så jag slog slag i saken och sydde mina egna kuddöverdrag.

Häng med så ska jag visa hur otroligt enkelt det är!

För att slippa sy dit en dragkedja gjorde jag en örngottslösning, eller en så kallad omlottlösning.

Allt du behöver är:
Valfritt tyg (jag sydde mina kuddfodral utan dragkedja av Bäckebölja Floral Big
Matchande Tråd
Sax
Symaskin och Synål
Innerkudde

Gör så här:
1. Välj hur stor kudde du vill ha och hitta ett tyg du älskar.
2. Lägg innerkudden på tyget med rätsidan utåt och mät ut en rektangulär tygbit som är kuddmåttet * 3 + 1 cm sömnsmån på varje långsida.
3. Sicksacka alla kanter så tyget inte fransar sig. På ena kortsidan viker du in det ca 2 dm och syr längs sidorna (Detta ska bli omlotten till kudden).

4. Sedan fortsätter du att vika tyget över kudden. Dra försiktigt ut kudden och fortsätt sy runt alla de andra kanterna med 1 cm sömnsmån.
5. Vänd ut och in på kuddfodralet, stoppa in kudden och det är klart!

Så enkelt är det att skapa sina egna kuddöverdag. Sen är det bara att ta med sin kaffekopp ut och njuta av alla vårtecken!