Intresset för att sy kläder ökar!

Publicerad 06 februari 2023

Intresset för att sy sina kläder fortsätter att öka. År efter år ökar försäljningen av Klädtyger på metervara, Stuvar, praktiska modetillbehör och mönster i våra tygaffärer. En fantastisk utveckling, tycker alla vi på Ohlssons. Det är ju så roligt att sy kläder. Tidskrävande, absolut, men framför allt så utvecklande och känslan av att ta på sig ett plagg som man har sytt själv slår det mesta! 

Just nu är vårt stora bassortiment av enfärgade Klädtyger mest populärt, och det ska fortfarande vara lite stretchigt t.ex. Viscosetrikå, Bomullstrikå och Jogging. Samtidigt ser vi att vävda tyger blir allt mer populärt, och det hänger förstås med svängarna inom modebranschen. Därför tog vi hem det nya Linnetyget Elsa, som är ett helfärgat Linnetyg som är öko-tex certifierat. Passar perfekt om du vill sy linnebyxor, linneskjorta, en skjortklänning m.m. 

Inför varje säsong (vår, höst och vinter) vill vi poppa till det på tygborden och fyller på med säsongens mönstrade Klädtyger. I vår kommer vi att satsa på allt från mönstrad Viscosetrikå till Bäckebölja, Bomullstrikå, Bomullspoplin, Festtyger m.m. Det kommer nyheter mer eller mindre varje vecka, och vårt tips är att inte vänta för länge då varje butik får en viss mängd och vi väntar ingen påfyllning.

Här hittar du alla Modenyheter >>

Våra tre bästa tips till dig som vill börja sy kläder: 

1) Börja enkelt men sy något som du faktiskt vill använda. Det är lättare att motivera sig själv om man syr ett plagg som man ser fram emot att bära. Det finns mängder av Mönster, inspirerande Mönstertidningar, pedagogiska Youtube-klipp och steg för steg-guider att lära av på det stora www. 

2) Håll koll på din sprätt. Ohlssons Tygers grundare Majbritt sa alltid att alla som syr behöver en sprättkniv hemma. Så att man kan sprätta upp när det blir fel, för det blir alltid något fel när man syr. Här finns att beställa >>

3) Fråga oss om hjälp! Våra kollegor i tygaffärerna är väldigt kunniga på materialval, tillbehör och kan guida dig rätt när det känns körigt att få ihop projektet. 

Här finns ännu fler tips från våra följare på Instagram om du vill ha mer sypepp >>