Brodera – fritt eller efter mönster?

Publicerad 08 februari 2023

Har du också lust att börja brodera? När du har lärt dig hur man gör kommer du att vilja brodera på ALLT – täcka över ett litet hål på tröjan med en broderad blomma, brodera framsidan av en kudde eller varför inte ett klämkäckt budskap att hänga i köket. Klassiker!

Hos oss hittar du allt du behöver till ditt broderi – Broderigarn, Broderiram, Broderinål, Broderisax och nu har vi dessutom utökat vårt sortiment av färdiga Broderiset. 

Enligt tygproffsen i våra tygaffärer finns det 5 saker som du behöver för att brodera:

1) Broderigarn 
Även kallat Moulinegarn men det går också att brodera med andra garner. Det som är speciellt med Moulinegarnet är att det består av 6st lättseparerade trådar så att du enkelt kan justera tjockleken på broderigarnet själv. Du kan köpa enstaka Broderigarner (19kr) eller förpackat 6-pack (29kr), 12-pack (159kr) eller 24-pack (299kr). Beställ här >>

2) Broderinål
Du vill brodera med en nål som har en trubbig spets och ett öga som är tillräckligt stort för att få plats med broderigarnet. 
Hos oss hittar du Broderinål (6-pack) från 29kr/frp. Beställ här >>

3) Rund Broderiram
Håller ditt broderi på plats. Hos oss hittar du Broderiramar i olika storlekar 15-25dm här >>

4) Broderisax
En liten sax gör det lättare att hålla koll på alla trådar. Hos oss hittar du Broderisaxar från 59kr. Den vackra saxen med fågelmotiv kostar 139kr. Här finns alla Broderisaxar >>

5) Något att brodera på
Vi rekommenderar dig att börja brodera på Aidaväv, som är ett glest tyg för broderi. Det är enkelt att brodera korsstygn ju mer du lär dig och desto bättre du blir kommer du att märka att du plötsligt broderar på allt – kläder, kökshanddukar, kläder, dukar, linnetyger, bomullstyger, ulltyger... Man kan faktiskt brodera på det mesta!

Här hittar du Aidaväv, till att börja med >>