Hitta rätt Sytråd till ditt projekt!

Publicerad 13 februari 2023

Att välja tråd till sitt projekt kan vara svårt. Speciellt när det finns så många! Visst klarar man sig otroligt långt på att sy med den allsidige "Alla Tygers Tråd", men vill man nå nästa nivå i sina sömnads kunskaper är det värt att anpassa tråden ytterligare efter vad för typ av tyg du ska sy i! Små skillnader kan göra så mycket. Därför vill vi gör det enkelt för dig att välja rätt med denna guide!  

Alla Tygers Tråd 200m 

En standard tråd som passar till alla tyger! Tråden är i 100% polyester och är tunn samtidigt som den är stark. Finns i över 360 olika nyanser! Du hittar Tråd 200m här!

 

Alla Tygers Tråd 500m 

Samma trådkvalitet som Alla Tygers Tråd 200m men i större volym. Här får du hela 500m tunn, fin och stark sytråd som passar till alla tyger. Finns i mer än 40 olika nyanser här!

 

Alla Tygers Tråd 1000m

Universaltråd i 100% polyester - klassiska Alla Tygers Tråd i extra stor volym för dig som syr mycket! Välj mellan 10 olika basfärger här!

Tråd Denim 

En tråd som speciellt är framtagen för att passa till denimtyger, men den fungerar även bra till andra projekt som kräver en tålig söm. Tråden är stark och slittålig i 100% polyester. Tappar inte färgen och tål mycket slitage! Finns i 8 olika färger i nyanser som ofta återfinns i just denimtyger, så att det ska vara lätt att matcha. Tråd Denim är även bra till att exempelvis sy dekorativa sömmar på grövre tyger! Finns i rullar på 100m här!

 

Tråd Jeans

En fin melerad tråd i 80% polyester och 20% bomull. Även denna tråd är speciellt lämplig till olika typer av jeanstyger! Finns i rullar på 100m i tre olika färgställningar. Trådens melerade effekt gör att tråden smälter in fint i tyget och syns mindre. Perfekt till att exempelvis laga hål i denimtyger då tråden lättare matchar tygets fibrer! Du hittar Jeanstråd här!

Extra stark tråd 

Perfekt till projekt där det krävs en stark och slittålig söm. Tråden är framtagen för att klara av hög belastning i sömmarna. Fungerar även bra att använda till stickningar på jeans! Spunnen i 100% polyester och passar till exempel till sömnad av möbeltyger, galon, markisväv m.m. Förr i tiden kallades denna tråd Björntråd eftersom den är en av de starkaste trådarna som finns för vanliga hushållsmaskiner! Finns på 100m i många olika färger här!

Bomullstråd

En bra tråd att använda när du syr i naturmaterial både med symaskin och för hand. Tråden är helt stum och krymper inte! Om man vill färga tyger du sytt i så är bomullstråd perfekt eftersom den också färgas i takt med tyget. Bomullstråden är i 100% Merceriserad Bomull för stark hållbarhet samtidigt som det gör den mjuk och smidig att sy med! Finns i mer än 50 olika nyanser i rullar på 100m

 

Knapptråd 

En lite grövre tråd som används till att sy knapphål för hand och även till att sy fast knappar! Du kan även använda den till att göra stickningar på tex. Jeans. Då använder du en vanlig sytråd som undertråd och knapptråden som övertråd! Spunnen i 100% polyester, är slitstark och har en fin lyster! Just knapptråden är spunnen av tre trådar och det är just därför den får en stark lyster och bra slitstyrka. Vill du skapa egna halsband så är knapptråden perfekt för det! Finns i många olika färger i rullar på 30m


Maraflex tråd 

Även kallad elastisk sytråd! Används till fållar på elastiska tyger ex. stretchbyxor, stretchiga trikåplagg, träningskläder, baddräktstyger m.m. Tråden anpassar sin stretch utifrån tygets elasticitet! Tråden är i 100% PBT (polybutylentereftalat) vilket gör den elastisk och anpassningsbar till tyget. Det ger den även en bra styrka och lång livslängd. Tråden har upp till 80% stretch i sömmen vid användning av raksöm! Finns i många olika nyanser i rullar på 150m

 

Elastisk tråd 20m

Tunn elastisk tråd till sömnader av egna resårer som midjor, resår i ryggen m.m. Alla typer av rynksömnader! Kan både användas i symaskin som för hand. Finns i förpackning på 20m!

 

Tråd Transparent

En transparent tråd i 100% polyamid. Används till projekt där det kan vara svårt att hitta en bra nyans till eller till exempelvis detaljarbete som att sy fast pärlor, applikationer, halsband, paljetter m.m. Finns på förpackning på 200m!

Overlock tråd 

En bra tråd att använda specifikt till overlock symaskiner som är 3- eller 4-trådig. Tråden kan man då sy både elastiska sömmar och kastning av sömsmåner. Kan även användas till quiltsömnader! Därför har just overlocktråden tillverkats mycket tunnare än vanlig tråd och rekommenderas därför inte till en vanlig symaskins då den lätt kan gå av. Spunnen i 100% Polyester i rullar på 2500m och finns i 15 olika nyanser!

 

Utvald tråd

Tycker du att det är svårt att hitta rätt färg på tråden till det tyg du beställt? Då erbjuder vi tjänsten "utvald tråd" där vi väljer ut matchande tråd till tyget när vi packar din order! Har du beställt flera trådar och tyger är det toppen om du meddelar oss i meddelanderutan vid beställning så blir det lättare för oss att välja rätt! Tjänsten erbjuds på vanlig Alla tygers tråd 200m och på Extra stark tråd.