SYTÄVLING – Sy en käpphäst

Publicerad 21 februari 2023

Nu är det dags igen, för en av våra mest populära teman bland våra Sytävlingar. Skapa en Käpphäst av tyg och tillbehör från Ohlssons Tyger och var med och tävla om ett presentkort värt 1000kr att handla för i våra tygaffärer. 

Käpphästen har funnits med länge med anor från medeltiden. Under de senaste åren har Käpphästen blivit omåttligt populär i Sverige. Nu syr även barn och ungdomar sina egna käpphästar, och det ordnas tävlingar runt om i Sverige. De syr som proffs, ordnar sponsorer och inspirerar jämnåriga att skapa med händerna och framför allt att ha kul ihop. Vi är så imponerade av den rörelse som har vuxit fram med Käpphästen i fokus. 

Vi samlar in bidrag till sytävlingen mellan 21/2-20/3 via mail till alexandra@ohlssonstyger.se. Skicka bild på Käpphästen, som kanske är en enhörning, islandshäst eller som drömhästen. Berätta även vilket material som du har använt när du skapade din Käpphäst, som ska vara sydd av produkter från Ohlssons Tyger. 

Om du är under 18 år ska du ha din målsmans tillåtelse att delta i tävlingen. För att vi ska veta att det är okej ska din förälder skicka in tävlingsbidraget. 

En jury bestående av tygproffs från våra tygaffärer kommer sedan välja ut fyra finalister baserat på originalitet och kreativitet. Vinnaren utses genom en omröstning av våra följare på Facebook mellan 24-2/3. Finalisten med flest röster på sin bild 27/3 kl 12.00 vinner äran och ett presentkort värt 1000kr att handla för i våra tygaffärer. Vinnaren presenteras på vår Facebooksida. 


Övrig som är bra att veta: Genom att delta i tävlingen godkänner du att Ohlssons Tyger får publicera bilden i sina kanaler – hemsidan, nyhetsbrev, sociala medier och i butik. Vi berättar såklart vem som har tagit bilden. Beslut om vinnare kan inte överklagas, och eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.