Rama in fönstren med Gardiner

Publicerad 07 mars 2023

I samarbete med @madebymor

Att addera Gardiner till ett rum är ett enkelt sätt att ändra både karaktär och stil! Kolla bara på den här förvandlingen hemma hos @madebymor när hon hängde upp skira Gardiner i sitt vardagsrum! Hon valde populära Gardin Alicia i färgen sand som har en vacker lyster och en varm ton i sig. Alicia har dessutom en fin linnelook, vilket innebär att den fått en lätt, vävd struktur som liknar linne!

Eftersom @madebymor har högt i tak gick det superbra att använda sig av den färdigsydda längden 300cm. Annars kan vi tipsa om att antingen fålla upp snabbt och enkelt med fållfix eller beställa måttbeställda gardiner från oss. 

"För att skapa karaktär och lite svärta i det annars så beigea rummet valde jag en svart gardinstång Vega och för att kunna täcka hela väggen skruvade vi upp två stänger bredvid varandra" skriver @madebymor

Hon valde att använda sig av Öglekrokar (fingerkrokar med hög fattning) eftersom gardinen var uppsydd med multiband. För att få den känsla hon ville hakade hon fast Gardinringar med en ögla i fingerkroken, så hänger gardinen i underkant på stången - så snyggt! 

Är du osäker på hur du vill hänga dina gardiner och vilka tillbehör du skulle behöva för ditt gardinprojekt? Då vill vi tipsa om vår smarta gardinguide!