Deadstock fabrics är en viktig del av vår historia

Publicerad 18 mars 2023

Bortglömda tygrullar i tygfabrikerna, stuvar av fin kostymull från kända designers och klädtyger som inte blev till kläder. Vi är mycket stolta över att i mer än ett halvt sekel tagit emot och förmedlat vidare tyger som annars skulle slängts på soptippen. Tillfälliga partier av överblivna tyger från kläd- och möbelindustrin är en viktig del av vår historia! 

När Majbritt och Birger öppnade den första tygaffären i Umeå 1971 bestod sortimentet av andrahandssortering, partier och stuvar på kilopris. Vi hade ingen egen telefon i den lilla butiken, inte ens någon skylt ovanför entrén. Däremot hade vi en stark drivkraft och tro på det vi byggde upp – en oas för alla oss som älskar att sy, pyssla, sticka och inreda.

Ända sen starten har vi köpt upp partier av så kallade leftovers från fabriker runt om i Sverige och senare från Europa. Tyger med hög kvalitet, men som av olika anledningar inte kommit till användning. Det har blivit lite av vårt signum att alltid erbjuda kunderna möjlighet att botanisera bland unika tyger som inte går att hitta någon annanstans. 

Oftast är det rekommenderade priset flera hundralappar dyrare, men eftersom vi köper in tygerna i partier kan vi också erbjuda riktigt bra priser på våra partier. Just nu har vi ett nytt Modeparti med Klädtyger i olika kvaliteter för bara 59kr/m. Partiet finns i begränsad mängd och tygerna väntas inte åter så först till kvarn gäller som vanligt. 

Här hittar du Partiet Vanja för 59kr/m >>

Här hittar du alla Partier >>