Klä om din anslagstavla med nytt tyg!

Publicerad 06 april 2023

Att göra en egen anslagstavla är inget nytt, men det är ett otroligt roligt (och enkelt) projekt som verkligen kan förändra känslan i rummet! För att göra en helt ny anslagstavla kan du kolla in vår andra guide här! 

Idag tänkte vi nämligen endast visa hur du byter tyget för att fräscha upp, för efter ett tag är det lätt att anslagstavlan kan se lite sliten ut! Kanske har tyget bleknat eller blivit missfärgat av något, kanske har tyget börjat lossna eller så har du bara helt enkelt tröttnat på det! Då kan det vara dags att byta till ett nytt. 

Du behöver:

Tyg (vi valde ett mönstrat gobelintyg)

Sax

Häftpistol

 

1) Börja med att mäta ut hur stor din befintliga anslagstavla är. 

2) Klipp därefter ut tyget utefter anslagstavlans storlek med 10cm extra över runt hela anslagstavlan.

3) Placera tyget underst med rätsidan mot bordsskivan/golvet. Placera sedan anslagstavlan i mitten av tyget, med tyg över på alla sidor. 

4) Börja med att slå fast tyget med jämna mellanrum på långsidorna. Tänk på att försöka spänna tyget så att det inte hänger på framsidan!

5) Sedan viker du in hörnen. För att få hörnen snygga så kan du tänka att du viker ett paket - få in en sida av tyg till ena sidan och sedan viker du tillbaka andra sidan över motsatt sida. Man kan också klippa bort lite tyg i hörnen ifall man har ett riktigt grovt tygstycke! 

Klart!

Visst kan det bli en stor skillnad bara man byter tyg!

Psst! Har du ett tyg som lätt remsar sig rekommenderar vi att du åtminstone zickzackar ditt tyg först.