DIY: Gör en egen sänggavel med Linnetyg!

Publicerad 23 april 2023

I samarbete med @knorkan

Sugen på att göra din egen sänggavel? Du kan enkelt skapa en unik och personlig sänggavel för en billig peng och det är faktiskt mycket lättare än man kan tro. Så här gjorde Linda som driver Instagramkontot @knorkan. 

 

Du behöver

- MDF-skiva

- Häftpistol

- Vadd

- Skumgummi (om du vill ha en extra mjuk sänggavel)

- Linnetyg

1) Börja med att klä in ena sidan av skivan med vadd. Vill du också använda skumgummi så klipper du först till den i samma storlek som skivan och sen slår du fast vadden ovanpå lagret med skumgummi med hjälp av häftpistol. Se till så att vadden är sträckt på framsidan.  

Tips! Om du använder skumgummi – för att hålla skumgummin på plats kan du använda spraylim!

2) Gör sedan samma sak med det tyg du valt, i detta fall ett fint linnetyg. Slå fast den över vadden på baksidan och se till så att tyget är sträckt så får du en fin, jämn yta!

Klart! Svårare än så är det inte att skapa en unik och personlig sänggavel till ditt hem. 

Sänggaveln höjer inte bara mysfaktorn i sovrummet, det blir också personligt på riktigt. Sänggaveln får en djupare betydelse då den också påminner om skaparprocessen och det finns en styrka i det som är svårt att mäta med något annat. Vi tänker att det även finns ytterligare en dimension på att sy och skapa med textilier - det vi själva skapar får en längre livslängd!