Välj rätt symaskinsspole!

Publicerad 18 maj 2023

Visst kan det inte vara lätt att veta vilka spolar som passar till sin symaskin. Ibland kanske du ärver en symaskin där många av original spolarna försvunnit med åren och då kan det vara svårt att veta vilka man ska köpa för att komplettera! 

På varje produkt av spolar från Prym finns det smart nog en fin bild som kan hjälpa en på traven! Ett tips här är att jämföra den bilden med hur din symaskin ser ut. Men det kan också vara svårt förstås, för det kan skilja även i storlek. Har du någon spole kvar som passar så jämför gärna med den! Här går vi igenom vårt utbud av spolar:

 

Gröna Symaskinsspolar 610 364

Dessa spolar används till symaskiner där du inte behöver en spolkapsel. En spolkapsel är själva hållaren som du placerar spolen i när du fyllt den med tråd, för att sedan kunna sy med undertråd. Passar vissa symaskiner som Husqvarna, Pfaff eller andra symaskinsmärken som använder denna typ av spolform! 

Storlek: 10,4mm höga och 21,6mm breda.

Symaskinsspolar hylsa 611 322

Dessa spolar används till symaskiner där spolen placeras i en hylsa eller även kallat CB-spolkapsel. Denna form av spolkapsel används speciellt till att sy nytto- och dekorsömmar med en stygnbredd på upp till 5,5mm. Passar därför de symaskiner som har denna typ av spolkapsel eller hylsa! 

Storlek: 11,7mm höga och 20,5mm breda.

Blåa symaskinsspolar 610 361

Dessa spolar passar bra till symaskiner som har en dubbelt roterande spolkapsel. Exempelvis passar den till Pfaff, Meister och andra symaskiner som använder sig av denna spolform! 

Storlek: 9mm höga och 21,9mm breda.

Symaskinsspolar 610 360

Dessa spolar passar bra till symaskiner som har en vanlig roterande spolkapsel (enkel). Som Exempelvis Singer, Dürkopp och andra symaskiner som använder denna typ av spolform.

Storlek: 9,2mm höga och 21,9mm breda.

 

Vi kan även tipsa om att vi har spolboxar för smart förvaring av dina spolar! Du hittar dem här!