Snör ihop ett litet hål i plagget

Publicerad 08 juni 2023

I samarbete med @jennie.dahlen

Visst är det irriterande när de där små "malhålen" på trikåplaggen uppstår, nästan som ur tomma intet. Men misströsta inte, det är enkelt att snörpa ihop dem så att de nästan inte syns. Jo, tittar man noga så ser man såklart att något har hänt, men ett lagat plagg är ett helt plagg. Ju mindre stygn och ju närmare hålet du syr, ju osynligare blir det! 

På vår Instagram kan du se en video på hur Jennie gjort. Här har du hennes instruktion:

Du behöver

Synål

Sytråd

Sax

Gör så här: 

Trä en nål med enkel tråd, börja från baksidan. Stick upp nålen cirka 3-5 millimeter utanför hålet och lämna cirka 15 centimeter av sytråden så att du kan använda den till att knyta på slutet. Sy sedan förstygn i en cirkel runt hålet. Dra ihop tråden och knyt ihop. Klart! Nu håller plagget ett tag till!

Bonustips: 

Att placera ut nål och tråd i exempelvis köket, tvättstugan eller vid garderoben kan göra att du får rutin på att snörpa ihop små hål så fort du ser dem!

Om Jennie Dahlén

Jennie Dahlén har skrivit böckerna Slow fashion – din guide till smart och hållbart mode och Klä barnen, växa, ärva, fixa, laga. Hon föreläser om hållbart mode och håller workshops i att reparera kläder.

Jennie är utbildad marknadskommunikatör, modevetare och textilhantverkare. Hon har lång erfarenhet från modebranschen samt från ideel sektor.

Följ Jennie via hennes Instagram och hemsida där hon inspirerar och ger tips på lagning och hållbart mode!