Sy ett duschdraperi

Publicerad 14 juni 2023

I samarbete med Ulrika @colorelles

Sy det finaste duschdraperiet du någonsin haft. Ulrika på instagramkontot @colorelles, valde tvättat linne för att fin vacker textil i badrummet! 

Det här blir inte det mest praktiska duschdraperi du ägt, men garanterat det finaste. Dessutom blir det så fint att få in lite naturmaterial i just badrummet! Det blir givetvis blött vid dusch, men linne torkare fortare än många andra tyger.

1) Jag använde vårt gamla duschdraperi för att få fram lämpligt mått. Så det blir givetvis olika beroende på ditt duschutrymme. Mitt tygstycke blev 2 m högt och 1,4m brett! 

2) Jag skicksackade kanterna för att förhindra att tyget repar upp sig.

3) Dags att fålla. Fållen som ska vara längst ned valde jag att göra lite högre, tycker tyget faller fint då. Jag valde 4 cm! Upptill och i sidorna fick fållen blir 1,5cm.

4) Upphängningen kan lösas på många olika vis! Med längre band som knyts direkt runt stången... med gardinringar. Jag har valt att använda de ringar vi redan hade och sytt små öglor i linneband att hänga på ringarna. Viktigt att ha dem ganska tätt så att draperiet hålls uppe väl när det blir blött och tyngre! Klart!