Fålla dina gardiner utan söm med fållfix!

Publicerad 16 juni 2023

Blev dina gardiner lite för lång för fönstret? Vill du få dem kortare men du har ingen symaskin? Eller helt enkelt inte tid att sy upp dem själv? Då kan vi tipsa om ett smart tillbehör – nämligen fållfix!

Fållfix är vlieseline på förpackning som ett band. Vid värme klistras trådarna på väven fast mot tyget, vilket gör att den fungerar som ett smart lim. Det finns olika storlekar på fållfix i sortimentet, 10m x 3cm, 5m x 3cm och 5m x 2cm.

Tips! Har du en extra bred fåll på ett klädesplagg eller en fåll som inte vill hålla sig på plats kan fållfix också hjälpa dig med att fixera fållen med tygets baksida, utan att det syns på framsidan!

För att fålla gardinen behöver du enkelt bara placera fålfixbandet i fållen, alltså mot baksidan av gardinen och sedan viker du upp nederkanten till önskad längd. Stryk sedan fast bandet med hjälp av strykjärn! Se till att du har ett tyg mellan fållfixen och strykjärnet – annars kommer fixen istället fastna på strykjärnet. 

På bara några minuter har du nu fållat upp dina gardiner till den längd du vill ha hemma och enbart med hjälp av strykjärn och fållfix. Så smidigt!