Linn utmanar sig varje månad med nytt projekt – här är hennes resultat av symånad Juni!

Publicerad 20 juni 2023

I samarbete med Linn @avokadoprojektet

Linn på kontot @avokadoprojektet fortsätter att utmana sig inom sömnad med nya syprojekt varje månad och juni blev inget undantag! Denna månad skapade hon en fantastisk sommarklänning med matchande väska i skimrande Microsatin!

 

Såhär beskriver hon månadens syprojekt: "Den här månadens projekt har varit det svåraste jag hittills tagit mig an, en puffig omlottklänning med tillhörande liten väska i klarblå microsatin. Microsatin är ett ljuvligt typ av tyg med vackert fall och härlig lyster som passar perfekt att sy kläder av. Det var premiär för mig att sy i det här typen av tyg och trots att det var lite ovant och trixigt, som tog sin lilla tid, är jag himla glad över resultatet och att jag faktiskt vågade prova! Väskan sydde jag av spillbitar som blev över och på locket adderade jag lite pärlor för lite extra piff!"

Linn använde: 

Microsatin, klarblå

Sömnadsmönster Burda 6091 (du hittar alla våra klänningsmönster här)

Tygsax

Alla tygers tråd

Resårband

 

Tidsåtgång: ca 10+ timmar

Svårighetsgrad: Medel

Och wow vilket fint projekt! Med små detaljer som puffiga ärmar och matchande väska med handbroderade pärlor på har hon verkligen skapat en otroligt fin outfit som passar både till sommarens födelsedagar, middagar eller andra festliga tillfällen!