Klä om husbilen med nytt tyg - Gardiner klara!

Publicerad 21 juni 2023

I samarbete med Monica på hemmafixbloggen.se

För ett tag sedan fick Monica på hemmafixbloggen.se välja ut tyger till sin husbil. I husbilen tänkt hon uppdatera allt från dynor till gardiner och väggpaneler med nya textilier! Nu har det hänt mycket sedan sist vi kollade in! 

Härom dagen blev gardinerna klara och Monica berättar att det nu verkligen börjar kännas som hon närmar sig mål.

Gardinerna är sydda av Möbeltyg Liepa, ett ganska tjockt tyg med mycket struktur. Det är en fin beige kulör som drar mot pärlemo och rosa. Monica berättar att kulören passar så fint ihop med de rosa tonerna i tapeten och vi kan verkligen hålla med om vilken fin matchning det blev!

 Ett smart tips när man ska klä om en husbil där textilierna tänkt ska hålla länge, är att använda sig av tyger som klarar slitage. Möbeltyger är testade för sin slitstyrka och mäts genom något som heter Martindale (MD). Desto högre Martindale tyget har desto tåligare är det, smart va! 

Hon ska även sy några långa kuddar till sängloftet som hon lovat barnen att göra i mjuk och härlig Fårpälsimitation Ture. Monica berättar: 

"Jag tycker ju som bekant om äkta, naturliga material till exempel fårskinn men det är lite svårt att sy i. Därför har jag letat ganska länge efter ett fuskfårskinn som har snarlik känsla och utseende som ett äkta fårskinn och nu har jag verkligen hittat det. Det här tyget som heter Ture från Ohlssons tyger är verkligen jättefint och härligt!" 

Kvar att fixa i husbilen för Monica är lite väggförvaring vid sovloftet så att barnen kan förvara lite kläder och leksaker där. Där funderar hon fortfarande över vilket typ av textil hon ska använda och om det ska fastas på väggen eller stå vid fotändan. Spännande att se när det blir klart!