Sy en smal, avlång kudde – senaste inredningstrenden

Publicerad 10 juli 2023

Den avlånga, smala kudden som aaaaaldrig tar slut. Det är något lite härligt med ett kuddfodral som avviker från standardmåtten i soffan, eller hur? Självklart finns det många olika varianter man kan göra för att göra den personlig till just sin stil hemma – som att variera tyg, storlek eller kanske lägga till en snygg passpoal? 

Här visar vi hur du enkelt skapar två olika storlekar av smala kuddar!

Du behöver

Tyg

Sax

Tråd

Synål

Kuddstopp

Vi gjorde en kudde i måtten 90x25cm och en kudde i måtten 70x15cm. 

1) Börja med att klippa ut en tygbit med det mått du vill ha på kudden + 2cm sömsmån.

2) Vik in ena kortsidan för att sy en liten fåll. Det gör vi för att få en fin kan på kuddfodralet, eftersom vi kommer behöva sy ihop den för hand senare. Du kan också välja att skippa fållen på ena sidan och enbart sy ihop för hand. 

3) Sicksacka alla övriga kanter så att tyget inte remsar sig.

4) Vik långsida mot långsida (aviga mot aviga) och sy ihop ena långsidan och ena kortsidan med raksöm.

5) Vänd kuddfodralet och tryck ut hörnen med hjälp av en ätpinne, baksidan av en penna eller liknande. Fyll sedan fodralet med kuddstopp så att den blir fluffig! Lämna lite luft vid sidan där du ska sy ihop fodralet för hand!

6) Sy sedan ihop kortsidan med fållen för hand, vi använde smygstygn på insidan för att få en så osynlig söm som möjligt. Under tiden du syr ihop kan du allt eftersom stoppa in lite extra kuddstopp i slutet så att även dessa hörn blir fylliga. Klart!