Garn Wera, beskrivningar och flera stickningsprojekt!

Publicerad 18 augusti 2023

Har du inte stickat på länge? Eller skulle vilja börja någonstans men vet inte hur? Då är det perfekt att utgå ifrån en enkel beskrivning. Där får du guidning maska efter maska till du helt plötsligt fått till en tröja, mössa, sockar eller väst. 

Du kan exempelvis sticka en omlottkofta i varmt Ull- och Lingarn Wera, en nyhet hos oss! Linet i garnet skapar en rustik känsla samtidigt som ullen håller dig varm. Perfekt för kallare dagar! 

Stickbeskrivning 23043 från Marks & Kitten är enkel att följa. Antalet garnnystan som behövs till mönstret är mellan 6-10st beroende på vilken storlek du vill ha på koftan. Till mönstret rekommenderas:

Rundsticka: 2,5-3mm. 80cm

Strumpstickor: 2,5-3mm

Knappar: 6st cirka 15mm

 

Att sticka ett fint set till barnet eller barnbarnet är både en omtänksam gåva och användbart! Med Garn Wera kan plaggen användas både på hösten och på vintern, på grund av all ull.

Stickbeskrivning 23042 är enkelt att följa och finns i storlekar för barn mellan 3-18 månader. Till mönstret rekommenderas: 

Rundsticka: 2,5-3mm. 40.60 eller 80cm

Strumpstickor: 2,5, 3mm.

Garnnystan: 2-3 st /del

Att sticka en mössa, fingervantar eller halsduk är perfekt när du vill börja lite lättare och ha ett projekt som tar kortare tid! Även detta mönster har använt Garn Wera. 

Stickbeskrivning 23034 är lätt att följa! Till mönstret rekommenderas:

Rundsticka: 4,5mm. 60cm

Strumpstickor: 4 och 4,5mm

Garnnystan till alla tre projekt: 15 st av en färg, 25 st av andra färgen. (totalt 40 nystan till mössa, vantar och halsduk).

Gillar du en stickbeskrivning men skulle vilja använda ett annat garn? Det går såklart! Men tänk på att mönstret har utgått från ett specifikt garn. När du byter garn kan klädesplagget få en annan finish eller skilja sig från storleksrekommendationerna!