Sticka i mjukt Bomullsgarn – vi tipsar om projekt!

Publicerad 13 september 2023

Att sticka med Bomullsgarn har många fördelar:

- Bomull klarar högre temperaturer utan att krympas avsevärt, vilket gör att du kan använda den till exempelvis bebisplagg, disktrasor eller andra saker där de kan utsättas för bakterier och smuts. 

- Det är ett slitstarkt garn som tål att användas om och om igen!

- Ett naturligt material som är 100% organiskt!

Har du sett ett av våra senaste tillskott bland våra bomullsgarner? Bomullsgarn Julia är ett mycket mjukt garn i 100% Prima Bomull. Garnet är Öko-tex certifierat och passar till många olika typer av projekt, exempelvis till stickning av en väst! Enkelt och roligt att följa en stickbeskrivning som Stickbeskrivning 789, Herrslipover med flätor

Beskrivningen finns i storlekarna: S, M, L, XL, XXL

Garnåtgång: 4-5 nystan ungefär

Färg på Garn: 02004

Rekommenderade stickor: Rundsticka 5, 5 1/2 80cm och strumpstickor 5 till flätstickning.

 

En av våra kollegor stickade en mysig tjocktröja i en av ombrényanserna av Bomullsgarn Julia! Ett mycket roligt projekt tyckte hon och speciellt roligt var det att sticka i ombrégarn eftersom garnet själv bildade ett fint, dekorativt mönster på tröjan!

Färg på Garn: 01607

Vill du testa sticka med ett ombrégarn själv men med en stickbeskrivning så finns det här fina stickmönstret på en damväst! Perfekt till alla olika säsonger, att dra över skjortan, använda som klänning på sommaren eller bara som ett extra lager under vinterjackan! Med Stickbeskrivningen 792, Västklänning har du stickat dig en egen väst i ett nafs!

Finns i storlekarna: S/M, L/XL, 2XL/3XL

Garnåtgång: 7, 8 eller 9 nystan.

Färg på garn: 01603

Rekommenderade stickor: Rundsticka 5, 60cm eller 5 1/2, 80cm.

Utöver att sticka plagg till sig själv och familjen kan Bomullsgarn också användas till disktrasor, handdukar, filtar, mössor eller varför inte virka söta Amigurumis?