Klä in din laddarsladd med garn eller tyg så tappar du inte bort den igen!

Publicerad 17 september 2023

Visst är det jobbigt när laddarsladden till telefonen, hörlurarna eller datorn försvinner? Kan det vara svårt att veta vilken som är din eller någon annans? Det problemet löser vi fort genom att klä in laddarsladden! Här visar vi två enkla och roliga projekt som du kan göra. De går att anpassa utefter egen stil och preferens – som att byta ut tyget till något annat eller knyta garn i olika färger över sladden. Kanske har du några restgarner eller resttyger du vill göra något av? Då är det här ett perfekt projekt!

Variant 1 - Knyt fast garn

Du behöver: Garn (vi använde bomullsgarn) + tejpbit

Knyt fast garn runtom med hjälp av macraméknytning. När du väl har klurat ut tekniken så är det enkelt! Det gäller bara att ha lite tålamod och tid. Här nedan visar vi hur du knyter! 

Variant 2 - med Organza

Du behöver: Organza-tyg, tråd ev. textillim

1) Klipp ut en bit tyg, vi klippte ut en bit organza som är 140x20cm. Vik tyget dubbelt på långsidan. (se bild 1 nedan)

2) Sy en sicksacksöm och raksöm på en öppna långsidan så att du bildar en lång tub. Eftersom vi syr i organza är det viktigt att sicksacka så att tyget inte remsar sig sedan. Vi använde en dekorativ söm på symaskinen där du får både en sicksack- och en raksöm. Skulle det vara så att du har ett grövre tyg som inte syns igenom kan du också bara använda vanlig sicksack- och raksöm på avigan och vända på tuben så att du får en fin kant istället! När du sytt klart denna söm kan du klippa bort det överblivna tyget på utkanten av sömmen. (se bild 2 ovan)

3) Sy sedan en raksöm med långa stygn utan att fästa tråden på ändarna på de båda kortsidorna runt öppningen. Dra sedan i tråden så kommer öppningen att rynka sig. (se bild 3 ovan)

4) Trä igenom laddarsladden i organzatuben. Här kan du välja att sy några handstygn på respektive ände av sladden för att hålla tyget på plats. Du kan också välja att limma fast tyget med textillim i sladden. Klart!