Fem enkla utklädnader till Halloween

Publicerad 27 oktober 2023

Plötsligt har Oktober swishat förbi och Halloween står och knackar på dörren! Men den där utklädnaden som var tänkt är inte klar och du behöver komma på något annat. Eller så kanske du inte haft tid till att skapa någon? Då ska du kolla in de här tipsen på enkla kostymer som du kan skapa med få medel!

Tips 1: Mumifiera dig! Köp en bit Lakansväv eller Allväv (eller använd ett gammalt lakan hemma!) och börja riv tyget i långa remsor. Knyt ihop dem för att bilda en längre - det blir bara ännu snyggare till den här looken. Sista börjar du bara linda benen, överkroppen, armarna och runt huvudet, klart! För att göra looken ännu läskigare kan du måla svarta ringar runt ögonen med ansiktsfärg!

Tips 2: Ängel och Djävul! Ska du gå med en kompis? Skapa en snygg matchning genom att vara ängel och djävul. Till ängeln kan du sy en vit skjortklänning eller använd en du redan har hemma, skapa en gloria med fluffig päls eller liknande material och klipp ut vingar i kartong (limma fast vit päls för en fluffig look) och gör hål för snören på kartongen. Till djävulen klär du dig enkelt i svart, syr en enkel cape i blank Duchesse och klipper ut röda horn i Hobbyfilt. Limma sedan fast hornen på ett diadem med textillim

Tips 3: Sy en häxcape! Med ett stort, svart tygstycke kan du enkelt skapa en snygg och användbar cape till häxoutfiten. Du kan antingen sy en tung, lyxigare variant (och varm!) i kappull eller så gör du det enklare för dig och använder Lakansväv eller Modepolyester! 

Tips 4: Förvandlas till en fladdermus! Likt en cape, kan du även snabbt klippa ut fladdermusvingar i ett svart tyg, (exempelvis denna eller denna) Sy fast ett snöre runt halsen och sätt fast vingarna vid den långärmade tröjans slut (vid vristen) med säkerhetsnålar. Redo att flyga in i mörkret!

Tips 5: Redo för spökjakt! Köp en bit Lakansväv eller Allväv i vit(eller använd ett gammalt lakan), lägg det över dig och klipp ut två hål för ögonen. Inte svårare än så! 

Fungerar även bra som utklädnad på våra pälsbeklädda vänner!