Duka dekorativt med band!

Publicerad 29 november 2023

Festliga dukningstips till jul, nyår eller varför inte till andra fina tillställningar under året? Anpassa färg och mönster efter högtid! I år vill vi maxa dukningen med det lilla extra som att knyta band runt glasen eller ljusstaken, använda spetsband runt servetterna eller bara knyta massor med rosetter att sprida ut på duken. Här visar vi några exempel på hur du kan ta dukningen till en ny nivå med en billig peng!

1. Spetsband runt servetten

Band använt: Spetsband Stretch Gunilla 6,5cm

Skapa en lantlig och romantisk känsla på dukningen är det supersnyggt att knyta spets- eller brodyrband runt servetterna! Du kan både använda dig av stretchigt spetsband och stumt, stadigt brodyrband för att få till den här tjusiga dukningen. 

Spetsband från 12kr/m >>

2. Knyta satinband runt glasen

Band använt: Satinband Trend 10mm

För bara 8kr/m kan du fixa en festligare stämning kring bordet med blankt och lyxigt satinband! Här använde vi endast 40cm per glas för att knyta rosett runt foten på glaset. Andra varianter kan vara att knyta runt handtaget på kakburken eller runt vasen på bordet! 

Satinband hittar du i regnbågens alla färger och i många olika storlekar från 6mm ända upp till 68cm (!) >>

3. Rosetter till dukningen

Band använt: Satinband 38mm Mossgrön 755

För att spinna vidare på förra dukningstipset med att knyta fast rosetter på olika tillbehör i dukningen. En annan variant är att bara knyta rosetterna och låta de ligga utspridda på duken eller samla ihop dem som en löpare i mitten av bordet! Man kan knyta rosetter på lite olika sätt exempelvis en rosett med flera öglor! Vill du se hur man gör? Kolla då in vår video på Instagram

Vill du gå vidare med rosetter för att skapa rätt stämning kan du knyta fast rosetter i granen, i ljusstakar, på dörrar, på stolarna eller varför inte i håret? 

Band använt: Sammetsband 10 mm & 20mm Röd 300

Upptäck alla Sammetsband här >>

Hjälp oss att sprida syglädje -  tagga oss @ohlssonstyger på Instagram och Facebook när du använt dig av något av våra projekt eller tyger!