Sy en festlig outfit till nyår (och använd till fler fina högtider under året!)

Publicerad 12 december 2023

Svårt att hitta klänningen, blusen, byxorna eller setet du tänker att du skulle vilja ha på nyår? Eller kanske till en specifik, festligare kväll nästa år? Då är det inte så svårt att sy sig sin egna. För det bästa med det är ju att du kan få det precis som du vill ha det – du får välja vilket tyg, färg och modell du vill ha på plagget! Med hjälp av ett sömnadsmönster får du guidning igenom hela processen och behöver inte uppfinna allt själv. Det tycker vi är så skönt!

Här tipsar vi om lite olika varianter med tyg och exempel på sömnadsmönster man kan utgå ifrån!

För att underlätta ditt syprojekt tipsar vi om att använda följande sybehör:

Mönsterpapper – rita ut mönstret i rätt storlek och använd mönstret om och om igen!

Skärmatta och Rullkniv – att klippa ut alla bitar till mönstret blir så mycket enklare (och roligare) speciellt när du använder dig av tunna eller stretchiga tyger.

Sy en glittrande, festlig klänning i tillfälligt paljettyg från kända Italienska modehus! Med hjälp av Sömnadsmönster Klänning dam 5835 från Burda syr du den här klänningen i ett nafs! En enkel rakare modell med långa ärmar gör den här klänningen användbar till andra tillfällen också. Klicka dig in på mönstret för att se storlekar och materialåtgång som behövs för just ditt projekt! 

Tyg:Italienskt Paljettyg Stripes

Sy en fin blus med knytdetalj runt halsen i vacker, skimrande Microsatin! Ett enkelt tyg att jobba med och en topp som går att använda fler gånger – till middagen med vänner, till jobbet eller liknande. Sömnadsmönster Blus 5873 från Burda är ett enkelt mönster som är lätt att följa! Bonus är att du får tre olika varianter på samma blus som du kan korrigera och ändra utefter. Eller spara mönstret och gör olika varianter av den i olika tyger! Klicka dig in på mönstret för att se storlekar och materialåtgång för ditt projekt.

Tyg: Microsatin i Mörk Marin 12

Visst kan man inte få nog med omlottklänningar i garderoben? Därför är ju en i mjukt sammetstyg (med stretch!) och paljetter givet till nyår! Sömnadsmönster Klänning Lady 3H14 finns i många olika storlekar! Klicka dig in på mönstret för att hitta både storleksguide och materialåtgång. 

Tyg: Paljettyg Sammet (finns i flera färger!)

Vill du istället sy en omlottklänning eller kjol i tunnare glittertyg är det här en perfekt kombo! Med Sömnadsmönster Omlottklänning/kjol Christina 3H18 får du hela fyra olika varianter på kjolar och klänningar i omlottmodell! Klicka dig in på mönstret för att se storleksguide och materialåtgång. Med hjälp av Stretchigt Glittertyg i valfri färg får du den där extra festliga känslan på klänningen eller kjolen! 

Tyg: Stretchigt Glittertyg Blå (finns i flera färger!)

På tal om kjolar, tänk en kjol i det här fantastiska metallictyget från kända Italienska Modehus! Sy en kjol som variant A eller C i tyget eller kör lager på lager och använd ett tunt tyg i Organza eller Silke som modell B eller D för extra volym! Sömnadsmönster Kjolar Lucy 3H12 är enkel att följa och ger dig 4 olika alternativ på kjolar att sy. Klicka dig in på mönstret för att se storlekar och materialåtgång! 

Tyg: Italiensk Viscose Metallic Lavendelblå 10 (finns i flera färger!)

En sista variant är att sy sig glitterbyxor i bekvämt stretchigt tyg med mönster - hur snyggt? Perfekt att piffa till en tråkig outift eller maxa outfiten med att kombinera glitterbyxorna med en glittrig topp! Med hjälp av Sömnadsmönster Byxor 6152 från Burda går det snabbt att sy det här projektet! Klicka dig in på mönstret för att se storlek och materialåtgång. 

Tyg: Stretchigt Glittertyg, Mönstrat

Hjälp oss att sprida syglädje -  tagga oss @ohlssonstyger på Instagram och Facebook när du använt dig av något av våra projekt eller tyger!